Wachtwoord iOS 7-ontgrendelscherm makkelijk te omzeilen

Het wachtwoord op het ontgrendelscherm van iOS 7 is makkelijk te omzeilen met behulp van een simpele truc.

iOS 7 codeslotEen beveiligingslek in iOS 7 maakt het mogelijk om bepaalde apps te openen zonder dat je het codeslot in hoeft te voeren. Via de exploit kan iemand toegang krijgen tot je foto’s, e-mailadres, Facebook- en Twitteraccount. Bij het uitvoeren van de truc moet je vanuit het Bedieningspaneel de timer-app starten, je iPhone proberen uit te zetten en op het juiste moment twee keer op je homeknop drukken. Je krijgt dan toegang tot het multitaskscherm.

Vanuit het multitaskscherm is het mogelijk om de Camera-app te openen. Je krijgt dan met de fotoknop linksonder toegang tot de volledige camerarol. Hoewel je de camera altijd vanaf je iPhone-ontgrendelscherm kunt openen, kan je normaal gesproken alleen pas gemaakte foto’s zien. De volledig opengestelde app kan ook foto’s delen via Facebook, Twitter en e-mail, wat betekent dat iemand anders berichten vanuit deze accounts kan versturen.

Apple heeft de bug inmiddels opgemerkt en zegt te werken aan een oplossing. Wanneer deze fix beschikbaar zal komen is nog niet bekend. Gisteren ontdekten wij ook al dat je Zoek mijn iPhone simpel kunt uitschakelen met het Bedieningspaneel.

Het is overigens mogelijk om jezelf te beschermen voor deze exploit. Bij Instellingen > Bedieningspaneel is het mogelijk om het Bedieningspaneel op je iPhone-toegangsscherm uit te schakelen. Je kunt de nieuwe optie vervolgens wel gebruiken als je iPhone is ontgrendeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2013, 8:37
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ios 7, lockscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.