Waarschuwing!: SMS-database leeg door Fring v0.978

In ons forum zijn al meerdere meldingen binnengekomen van iPhone gebruikers waarbij spontaan hun SMS berichten zijn verdwenen. Dit probleem wordt veroorzaakt door de VoIP client Fring pre-release v0.978. In dit artikel een oplossing om je SMS te restoren.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

WarningIn ons forum zijn al meerdere meldingen binnengekomen van iPhone-gebruikers waarbij spontaan hun SMS-berichten zijn verdwenen. Dit probleem wordt veroorzaakt door het VoIP-programma Fring (versie pre-release v0.978). De fout treedt op als je de Fring-applicatie actief hebt en een nieuw SMS-bericht ontvangt. Op dat moment wordt de volledige SMS-database gewist.

Natuurlijk is dit een zeer slordige fout van de Fring-ontwikkelaars, maar hierdoor wordt ook wel weer heel duidelijk dat pre-release software en beta-applicaties niet zonder enige risico’s zijn.

Er bestaat gelukkig nog wel een mogelijkheid om je SMS-database te herstellen als dit je is overkomen. Dit kun je doen door de map /var/mobile/Media/iTunes_Control/iTunes/ op je iPhone te verwijderen via SSH, SFTP of AFP.

Wanneer je hierna je iPhone opnieuw met iTunes verbindt word je iPhone weer herkend als nieuw apparaat en krijg je de vraag of je wilt herstellen van een recent gemaakte backup. Let op! dat bij deze actie alle data wordt teruggezet. Foto’s en dergelijke die je in de tussentijd hebt gemaakt en nog niet hebt gebackupt via iTunes gaan dus verloren! Andere backup-applicaties die hierbij kunnen helpen vind je via onze tag Backup.

Setup your iPhone

Fring heeft ondertussen de fout erkend, en zal op korte termijn een update vrijgegeven waarbij het probleem hopelijk ook wordt verholpen. Meer informatie over dit probleem kun je nalezen in het Fring-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:44
Categorie Jailbreak
Onderwerpen database, fring, sms, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.