Associated Press lanceert nieuwsdienst voor de iPhone

AP is een nieuwsdienst gestart voor de iPhone. Het zorgt ervoor dat nieuws uit verschillende lokale nieuwsbronnen wordt samengebracht in een webinterface die op de iPhone te bekijken is.

AP newsDe Associated Press (AP) lanceert vandaag samen met meer dan 100 aangesloten kranten een iPhone-nieuwsdienst. AP kondigde het Mobile News Network op 14 april al aan tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Washington. Bij de bijeenkomst hadden zich nog maar 18 kranten aangesloten, inmiddels zijn het er 107, waaronder The Miami Herald en The San Francisco Chronicle. Het gaat dus niet om nieuws OVER de iPhone, maar gevarieerd nieuws dat zodanig wordt weergegeven dat het makkelijk te lezen is op het iPhone-scherm.

Associated Press gaat advertenties op de website verkopen, waarvan de opbrengsten worden gedeeld met de nieuwsaanbieders. De dienst levert lokaal nieuws van deelnemende kranten, aangevuld met nationaal en internationaal nieuws van AP. Je kunt de nieuwtjes op basis van ZIP-code doorlezen. Apple heeft geadviseerd bij het aanpassen van de dienst voor de iPhone, maar heeft verder geen formele rol bij het eindproduct, aldus Jeffrey Litvack, wereldwijd product development director van AP. De twee grootste krantenbedrijven in de VS, Gannett Co. en Tribune Co., hebben nog niet besloten of ze willen meedoen. AP is een coöperatieve non-profit nieuwsdienst, die al sinds 1846 bestaat.

Meer info: Yahoo
Nieuws lezen: ga naar apnews.com op je iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2008, 18:46
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.