Fiets vakantiespecial

Met Waar is mijn fiets? vind je snel je geparkeerde fiets terug

Ben je na een avond stappen vaak je geparkeerde fiets kwijt? Dan is de app Waar is mijn fiets? wellicht een uitkomst. Met deze app vind je makkelijk en snel je weggezette fiets terug.

Het is je vast weleens overkomen, dat je op een gezellige zaterdagavond je fiets ergens neerzet en later geen idee meer hebt waar hij ook alweer stond. De simpele app Waar is mijn fiets? biedt een handige oplossing door je GPS-locatie op te slaan op het moment dat je je fiets wegzet. Je fiets terugvinden moet daarna geen enkel probleem meer zijn. ‘Waar is mijn fiets?’ is gemaakt door Tycho van der Ouderaa, student informatica aan de Universiteit van Amsterdam.


Maak een foto van je geparkeerde fiets
De app werkt op een doodeenvoudige manier. Het enige wat je in de app hoeft te doen, is op het moment dat je van je fiets afstapt de app openen en de huidige locatie als parkeerplek toevoegen. Daarbij is het extra handig om van dat moment een foto te maken, zodat je niet alleen weet waar hij staat, maar weet ook hoe de omgeving eruit ziet. De locatie van de fiets wordt met een pin weergegeven op een kaart, maar het is helaas niet mogelijk om deze locatie over te zetten naar bijvoorbeeld de Kaarten-app om je naar deze locatie te laten brengen. Tot slot vind je in de app een lijst met jouw parkeerverleden.

Waar is mijn fiets? zorgt ervoor dat je makkelijk je fiets terug kunt vinden.   Waar is mijn fiets? zorgt ervoor dat je makkelijk je fiets terug kunt vinden.

Ook handig voor de auto?
Ben je gewoon erg vergeetachtig, dan zou je deze app ook kunnen gebruiken voor het parkeren van je auto op bijvoorbeeld een drukke parkeerplaats. In parkeergarages is dit echter weer niet zo handig, omdat daar het bereik meestal beperkt is. De app krijgt daardoor wel een meer algemene functie, in plaats van alleen voor het parkeren van je fiets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 september 2015 om 21:00
Onderwerp
Categorie
Apps
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.