Oculus Rift

VR-bril Oculus Rift gaat iOS ondersteunen

Virtual reality bril Oculus Rift krijgt native apps voor iOS. Hiermee ondersteunt Oculus Rift de iPhone, iPAd en iPod touch officieel.

Oculus CrescentFacebook’s virtual realitybril Oculus Rift zal werken met onder andere de iPhone. Dit heeft Oculus onthuld tijdens een presentatie. De bril wordt ondersteund door native apps ontwikkeld door Oculus, die ook beschikbaar komen voor Android en Windows Phone. Verdere details over de iOS-ondersteuning van de Rift ontbreken nog: er werd slechts kort melding van gedaan in een presentatiedia.


In oktober 2013 hoorden we ook dat Oculus Rift op de iPhone zal werken, maar dit werd toen al snel weerlegd door Oculus. Het zou toen enkel gaan om ondersteuning voor Android. Daar lijkt inmiddels verandering in te zijn gekomen met de komst van iOS- en Windows Phone-ondersteuning.

Oculus Rift

De Oculus Rift plaatst je in een virtuele wereld, waarin je kunt rondkijken door je hoofd te draaien. Omdat er amper een vertraging is in het beeld, heb je het gevoel echt ergens anders te zijn. Dat kan op de iPhone leuk zijn terwijl je bijvoorbeeld een film kijkt. iOS-games met de Oculus Rift zijn in theorie mogelijk, al zouden ze dan gebruik moeten maken van bewegingsbesturing of een MFi-controller. Met een bril voor je ogen kun je namelijk niet het aanraakscherm van je iPhone zien.

Op het moment bevindt de Oculus Rift zich nog in de ontwikkelfase. Dit weekend werd er een nieuw prototype genaamd ‘Crescent Bay‘ onthuld. Geen zin om te wachten? We hebben een aantal andere, vroege alternatieven op een rij gezet in het artikel ‘Waar blijft Virtual Reality voor de iPhone?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.