‘Afwijking in bewegingssensoren iPhone 5s te wijten aan fabrikant’

De afwijking in de accelerometer (bewegingssensor) van de iPhone 5s is te wijten aan de wisseling naar een nieuwe onderdelenfabrikant.

kompas-iphone-5sEen afwijking in de bewegingssensoren van de iPhone 5s zorgt ervoor dat de iPhone bij sommigen rare kuren in specifieke gevallen heeft. Het waterpas in de Kompas-app van iOS 7 toont onjuiste informatie, terwijl auto’s in racegames onbedoeld naar links of rechts rijden. Gizmodo denkt de oorzaak van het probleem inmiddels te hebben geconstateerd: uit vroege teardowns van de iPhone 5s blijkt namelijk dat Apple is overgestapt naar een nieuwe fabrikant voor de accelerometer in de iPhone 5s.

De iPhone 5s heeft een Bosch Sensortech-accelerometer, terwijl eerdere iPhones allemaal een accelerometer van STMicroelectronics gebruikten. Deze ontdekking werd een tijdje terug gedaan door Chipworks. Een blog van RealityCap verklaart dat de nieuwe Bosch-chip data minder specifiek interpreteert, waardoor de kans groter is dat er te grote verschillen in meetdata worden getoond.

Hoewel het probleem hardwaregerelateerd is, lijkt het vooralsnog mogelijk om een oplossing te bieden zonder dat je de iPhone terug naar Apple stuurt. Volgens RealityCap had Apple het probleem kunnen oplossen door de accelerometer goed te kalibreren, iets dat alsnog mogelijk zou kunnen zijn met behulp van een speciaal kalibratiesysteem in iedere app die de sensor gebruikt. Uiteraard heeft niet iedere iPhone 5s een afwijkende accelerometer. Het is onduidelijk hoeveel mensen exact last hebben van de problemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2013, 12:14
Categorie iDevices
Onderwerpen accelerometer, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.