Vodafone versnelt 4G-uitrol, landelijke dekking in april 2015

Vodafone gaat 4G versneld uitrollen. In april 2015 moet er landelijke dekking zijn.

vodafone-4gVodafone heeft vandaag aangekondigd dat ze de uitrol van het 4G-netwerk gaan versnellen. Het 4G-netwerk van Vodafone zal in april 2015 landelijk dekkend zijn, belooft de provider. De versnelde uitrol van 4G is mogelijk omdat Vodafone de komende drie jaar €270 miljoen extra in de netwerkinfrastructuur investeert, bovenop de normale netwerk- en IT-investeringen van €250 miljoen per jaar. Momenteel kunnen ruim 500.000 Vodafone-klanten gebruik maken van 4G in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht.


Op bovenstaand kaartje geven de rode vlakken de dekking aan op dit moment. De donkerroze vlekken geven de situatie in april 2014 weer, als 50% van de Nederlandse bevolking in een gebied met Vodafone 4G-dekking woont. Het overige lichtroze gebied staat voor april 2015 op de planning. Concurrent KPN belooft dat ze begin 2014 al landelijke dekking hebben. Dus heb je haast, dan zul je op korte termijn een abonnement bij KPN moeten afsluiten. Andere investeringen die Vodafone de komende doet, zijn in small cell-technologie waarmee je op drukke locaties in stedelijke gebieden betere dekking heeft. Ook investeert Vodafone in Voice over LTE (VoLTE) en verbeterde dekking binnen bedrijfsgebouwen.

Heb je vragen over de uitrol van 4G bij Vodafone, dan kun je vanmiddag van 16:00 tot 17:00 uur al je vragen afvuren op de Network Crew tijdens een informatiesessie op Twitter. Zorg dat @vodafonenl_pr en de hashtag #FastForward in je vraag aanwezig zijn.

t-mobile-snelheidstestVandaag is ook de dag dat concurrent T-Mobile officieel van start gaat met het 4G-netwerk. Hoewel er nog onduidelijk is over de snelheid bij oudere abonnementen, kunnen anderen inmiddels internetten op hogere snelheden. De afbeelding hiernaast is van @arlensen, die een T-Mobile Smart-abonnement uit 2013 heeft. Over de i-abonnementen is volgens T-Mobile webcare nog steeds “intern overleg gaande”, terwijl T-Mobile-woordvoerder Michael Vos het op 2 Mbps houdt. Wellicht wordt daar vandaag wat meer duidelijkheid over geschapen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2013, 9:42
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.