HeadsUP wil smartphone-info op autoruit projecteren

HeadsUP! is een nieuwe HUD, waarbij je smartphone-informatie zoals berichten op de autoruit projecteert.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

headsup-auto
HeadsUP is een nieuw Indiegogo-project, dat tot doel heeft om nuttige informatie op je autoruit te projecteren. De campagne is net begonnen en er is 50.000 dollar nodig om het idee te realiseren. Sms’jes, telefoongesprekken, notificaties en navigatie verschijnen op de autoruit, zodat je je blik langer op de weg kunt houden. Met spraakherkenning en handgebaren kun je HeadsUP duidelijk maken wat je wilt doen: een stuk tekst dicteren, een telefoontje opnemen of een sms sturen bijvoorbeeld.


Geïnteresseerden kunnen zich voor $299 aanmelden voor de Super Early Bird Special en dat is een koopje ten opzichte van de normale prijs van $399. Toch voorspellen we dat de bedenkers het moeilijk gaan krijgen. Garmin brengt namelijk al een Head-Up Display (HUD) uit voor de helft van het geld.

Het systeem van Garmin is minder mooi en ondersteunt geen handgebaren. Maar voor €149 heb je wel een oplossing van een redelijk bekende fabrikant, waar je morgen al mee kan wegrijden. Bij de HeadsUP maak je via Bluetooth of usb verbinding met je smartphone. HeadsUP is niet zichtbaar als het systeem is uitgeschakeld. Zodra er een telefoontje binnenkomt schakelt het display aan, waarna de gebruiker met een handgebaar kan reageren. Je kunt ook routes opvragen of zelf een telefoontje starten. Het apparaat zelf draait op Android en werkt in combinatie met iPhones en Android-toestellen. Wie een poor man’s oplossing zoekt, kan trouwens ook terecht bij de Hudway, een app die alleen navigatie op de autoruit laat zien.

https://www.youtube.com/watch?v=HcI4mrE6Yds

Meer info: Indiegogo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.