T-Mobile 4G-netwerk vanaf vandaag officieel gestart

T-Mobile is vandaag, 18 november 2013, officieel gestart met het 4G-netwerk. Er kunnen nu 100.000 klanten op het netwerk in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile-speedT-Mobile is vandaag officieel gestart met het 4G-netwerk. In de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag kunnen 100.000 klanten gebruik maken van het 4G-netwerk. Die groep is fors kleiner dan de 500.000 Vodafone-klanten die nu al gebruik kunnen maken van 4G en de 200.000 klanten die volgens de laatste kwartaalcijfers van KPN op het 4G-netwerk kunnen. KPN biedt bij drie duurste abonnementen gratis toegang tot het 4G-netwerk. Bij Vodafone geldt dat voor alle Red-abonnementen, niet voor de goedkopere abonnementen. Bij T-Mobile is de belofte dat alle klanten toegang krijgen tot 4G, maar dat betekent niet altijd dat de snelheid omhoog gaat. Sommige abonnementen blijven steken op 2 Mbps, waarbij T-Mobile benadrukt dat deze klanten vooral profiteren van een stabielere verbinding.


Sinds begin november kregen we op iPhoneclub al de eerste meldingen binnen van mensen die toegang kregen tot het 4G-netwerk van Vodafone. Dat leverde onderstaande grafiek op, waaruit blijkt dat de meeste lezers 4G in Amsterdam hebben opgemerkt.


Grafiek niet goed zichtbaar? Bekijk ‘m schermvullend!

Bovenstaande grafiek bewijst overigens niet dat de 4G-dekking in Amsterdam het beste is; het kan ook betekenen dat we op iPhoneclub gewoon meer lezers hebben die in Amsterdam wonen. Data van Mapbox wekt bijvoorbeeld de indruk dat er relatief meer iPhone-gebruikers in Amsterdam zitten, dan in Rotterdam (meer groene vlekjes).

T-Mobile is van plan om eind 2014 “een meerderheid van T-Mobile klanten” toegang te bieden tot 4G. Daarmee beloven ze nog geen landelijke dekking, maar is een dekking van iets meer dan 50% voldoende. Vodafone wil de 50% dekking al in april 2014 hebben bereikt en KPN is rond die periode al helemaal landelijk dekkend, als alles goed verloopt.

Als je kijkt hoeveel van de T-Mobile-klanten al toegang hebben tot 4G, dan zitten we bij de iPhoneclub-lezers op 37%. Maar dit beeld zal iets te rooskleurig zijn, omdat iPhone-gebruikers vaak wat meer vooroplopen en vaker in de grote steden wonen.


Moeite om de grafiek te zien? Zo kan het ook!

Het persbericht dat T-Mobile vandaag uitbracht bevat geen nieuwe informatie over snelheden of ondersteunde abonnementen. Wel benadrukt het persbericht nogmaals dat je vanaf vandaag de nieuwe 10GB databundel kunt afsluiten. Deze bundel kost €45 per maand extra bij een regulier Stel Samen-abonnement en €35 extra bij het afsluiten van een Stel Samen sim only.

Meer info: T-Mobile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 november 2013 om 21:27
Onderwerp
Categorie
Providers
42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.