Vodafone verhoogt 3G-snelheden voor alle smartphones

Vodafone verhoogt de snelheid van het 3G-netwerk in bepaalde delen van Nederland, omdat 4G niet door iedereen gebruikt kan worden.

Vodafone 3GVodafone zegt het mobiele internet via 3G gemiddeld sneller te maken. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en bepaalde gebieden buiten de Randstad zou de snelheid al per direct zijn verhoogd. Op deze manier wil Vodafone sneller internet beschikbaar stellen voor mensen die niet in een regio wonen waar 4G beschikbaar is. Volgens Vodafone zal een groot deel van Nederland na de zomer 4G-dekking kunnen verwachten.

Hoeveel sneller de 3G-verbindingen precies zijn zegt Vodafone niet, maar een woordvoerder stelt tegenover NU.nl dat de snelheid bij metingen gemiddeld anderhalf keer hoger was.

Afgelopen jaar werden de frequenties die worden gebruikt voor 4G geveild in Nederland aan verschillende providers. Ook T-Mobile en KPN zijn van plan om 4G uit te rollen, al zegt die laatste de iPhone niet te ondersteunen wegens het gebruik van een alternatieve frequentie. Ook Tele2 kreeg frequenties in handen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 15:32
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.