Vodafone stelt vanaf 18 september 4G-netwerk open voor iPhone 5

Vodafone stelt op 18 september het netwerk open voor de iPhone 5. Klanten met een RED-abonnement krijgen na de update van iOS 7 toegang tot het 4G-netwerk.

VodafoneVodafone is de eerste Nederlandse telecomprovider die klanten met een iPhone 5 toegang kan geven tot het 4G-netwerk. Na het installeren van iOS 7 is het 4G-netwerk van Vodafone beschikbaar voor klanten in de regio Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Utrecht. Bezitters van andere smartphones konden al gebruik maken van het 4G-netwerk in deze regio. Vodafone maakt gebruik van de 4G LTE-frequenties 800MHz en 1800MHz, waarbij 1800MHz in drukke gebieden zal worden ingezet. Heb je een iPhone 5, maar ben je nog geen klant bij Vodafone, dan kun je een Vodafone Sim Only-abonnement afsluiten.

T-Mobile gebruikt ook de 1800MHz-frequentie en zal ook 4G-ondersteuning voor de iPhone 5 aanbieden, maar heeft het netwerk nog niet klaar. Vandaar dat op de LTE-pagina van Apple momenteel alleen Vodafone als geschikte provider wordt genoemd. KPN heeft in een forumbericht laten weten dat ze klaar zijn voor de iPhone 5s en iPhone 5c, maar zegt niets over mogelijke ondersteuning van de iPhone 5.

In een uitgebreider bericht kun je vanochtend op iPhoneclub lezen over de 4G-ondersteuning van de nieuw aangekondigde iPhone 5s en iPhone 5c
.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2013, 10:17
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.