Vodafone gaat iPhone-contract niet aanvechten, voorraad Mobistar uitgeput

Vodafone gaat in Nederland de exclusieve deal van Apple met T-Mobile niet aanvechten. In België is Mobistar inmiddels door de voorraad heen en roept filialen op om geen intekenlijst te hanteren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone iphoneVodafone gaat in Nederland het exclusieve contract tussen Apple en T-Mobile niet aanvechten. Dat schrijft Tweakers.net op basis van een gesprek met een Vodafone-woordvoerder. In februari liet Vodafone doorschemeren dat er werd nagedacht om naar de rechter te gaan, als de volgende iPhone ook alleen bij T-Mobile te koop is. Nu blijkt dat T-Mobile inderdaad de nieuwe iPhone exclusief gaat verkopen, laat Vodafone het er toch maar bij zitten. Wel is de iPhone in Nederland gewoon bij gsm-winkels te koop als los toestel en in combinatie met abonnementen (we zullen binnenkort weer een overzicht maken). Wie een simlockvrije iPhone 3G S wil hebben, kan overigens ook naar België (of een van de andere simlockvrije landen) gaan, al zal het lastig zijn om een toestel te bemachtigen.

mobistar iphone uitgeputOp de website van Mobistar is namelijk te lezen, dat de voorraad nu al is “uitgeput”. Wie zich op de wachtlijst had laten plaatsen is ook niet zeker van de zaak: Mobistar heeft de Antwerpse Mobistar-shop opgeroepen om de pre-orderlijst die ze hadden aangelegd te vernietigen. Het hoofdkantoor van Mobistar verbiedt de pre-ordering van iPhones en wil dat filialen op basis van first in, first served gaan werken. Dat wordt dus dringen op de 26e. Eventueel kun je wel op de wachtlijst komen bij Lab9, een Apple Premium Reseller in Kortrijk en Aalst.

In Duitsland vocht Vodafone de exclusieve deal van T-Mobile met Apple wel aan, maar zonder succes. In Frankrijk werd er wel een doorbraak geboekt: daar bepaalde de rechter dat de iPhone niet meer exclusief bij één provider te koop mag zijn. In Nederland zou het vreemd zijn als Vodafone de exclusiviteit van de iPhone aanvecht; zelf hebben ze namelijk ook exclusieve deals voor de HTC Magic en Blackberry Storm.

Via: Tweakers.net
Tipgevers: Roderick (Mobistar uitgeput), Lander (Lab9) en Dion (Vodafone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2009, 0:54
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, mobistar, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.