american airlines ipads

Tientallen vliegtuigen vertraagd door probleem met iPads

Een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij moest vluchten uitstellen, omdat de iPads die piloten gebruiken steeds crashten.

american airlines ipadsDat de iPad veel invloed heeft gehad op de manier waarop we werken, is wel duidelijk. De keerzijde is dat je er ook erg afhankelijk van kan worden. Dat bleek bij American Airlines, de luchtvaartmaatschappij die twee jaar geleden alle papieren handleidingen verving door iPads. De overstap zou geld besparen en zou het werk voor piloten makkelijker maken. Toch vielen afgelopen nacht tientallen vluchten van de luchtvaartmaatschappij uit, omdat er problemen waren met de iPads. Vluchten vielen uit en passagiers moesten het vliegtuig weer verlaten.

De iPads crashten door een software-probleem. Alle 737’s van de Amerkaanse maatschappij bleven daardoor op de grond. Inmiddels heeft American Airlines het probleem achterhaald en werkt aan een oplossing. In sommige gevallen moest een vliegtuig terug naar de gate, om verbinding te maken met het lokale Wi-Fi-netwerk.

Eén piloot vertelde dat het probleem ontstond door een update, die 4 dagen geleden beschikbaar kwam. American Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij die van toezichthouder FAA toestemming kreeg om op iPads over te stappen. Ze hebben momenteel zo’n 8.000 iPads in gebruik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2015, 9:52
Categorie Achtergrond
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.