Vlaamse televisiedienst Stievie openbaar op 6 december

De Belgische TV-app Stievie voor iPhone en iPad gaat op 6 december openbaar met live en uitzending gemist voor 9,99 euro per maand.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Stievie iPhone iPad live kijken uitzending gemistDe Vlaamse televisiedienst Stievie is openbaar vanaf 6 december dit jaar. Dat heeft VMMa bekend gemaakt in een perspresentatie zonet. Het betekent dat je vanaf die datum tien ‘grote’ Vlaamse zenders live kan bekijken in de iPhone- en iPad-app, maar je hebt daarnaast ook de beschikking tot uitzending gemist-functies tot een week terug. De dienst zal beschikbaar zijn voor 9,99 euro per maand en je kan het twee weken proberen. Testers mogen de app gelijk een maand gratis proberen.

Voor de iPhone en iPad is Stievie al even te downloaden, maar zonder testtoegang had je niks aan de applicatie. Vanaf 6 december kan iedereen toegang aanvragen en als je dat doet, gaat een proefperiode van twee weken in. De applicatie is dan ook beschikbaar op Android. Je kan dan live kijken naar VTM, een, vier, 2BE, Vitaya, vijf, Canvas, Ketnet, JIM en VTMKZOOM en hun programma’s terugkijken.

Eerdere berichten maakten duidelijk dat Stievie niet elk programma terug kan laten kijken. Grote Amerikaanse studio’s zouden dwars liggen omdat ze, net als bij Netflix, geld willen verdienen aan het vrij beschikbaar stellen van de afleveringen.

Stievie programma kijken iOS

Stievie is niet de enige dienst in België die een groot aanbod aan uitzending gemist-kanalen bij elkaar wil brengen. Belgacom bewandelt precies dezelfde weg onder de noemer TV Replay. Ook daarin kan je op dit moment tot 36 uur programma’s terugkijken en ook hier vindt een testfase plaats met 10.000 proefgebruikers. TV Replay moet in 2014 openbaar worden. In Nederland werken de publieke en commerciële omroepen ondertussen samen voor de betaaldienst NL Ziet.

Meer informatie: Stievie.be

Downloaden: Stievie (gratis, nu nog besloten, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:59
Categorie Uncategorized
Onderwerpen stievie, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.