Virusgevaar bij Penguin Panic

Het spelletje Penguin Panic wordt sinds kort via spammailtjes aangeboden. Wie het meegestuurde zip-bestand echter uitpakt wordt besmet met een Windows-trojan.

Penguin PanicWindows-gebruikers kunnen voorlopig beter even hun handen afhouden van spamberichten waarin het iPhone-spelletje Penguin Panic wordt beloofd. Het meegestuurde zip-bestand bevat een trojan, die alleen Windows-computers besmet.

Penguin Panic is een game waarbij je het scherm moet kantelen om te voorkomen dat een pinguïn wordt getroffen door vallende ijspegels. Het spel is niet in de App Store, maar alleen via het jailbreak-circuit verkrijgbaar. Malware-schrijvers gebruiken de naamsbekendheid van het spel om een virus te verspreiden. Met titels als “virtual iPhone games”, “Take a break” en “Virtual iPhone toys” proberen ze mensen te verleiden het meegeleverde zip-bestand te openen. Na het uitpakken van het zipbestand raakt de gebruiker geïnfecteerd met de trojan troj/agent-hny, door Sophos geclassificeerd als een vrij ongevaarlijk virus. Gevaar voor de iPhone is er niet en de trojan heeft ook geen effect op Mac OS X.

Wie op een normale manier met spam en malware omgaat hoeft geen gevaar te lopen: je zou immers wel gek zijn om e-mailtjes met ongevraagde attachments zomaar te openen.

Via: VNUnet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2008, 11:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen malware, pinguin, trojan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.