Viber5-videocalls

Viber voegt videobellen toe aan mobiele app

Viber heeft een nieuwe functie videobellen toegevoegd aan de iPhone- en Android-app. Concurrenten Line en WeChat boden die mogelijkheid al.

video chatten viberViber heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de mobiele apps. In de Viber-apps is het vanaf nu mogelijk om te videobellen. Er ging twee jaar aan onderzoek en testen aan vooraf, vertelt CEO Talmon Marco. Nu vindt het bedrijf alles robuust genoeg om te kunnen invoeren in de mobiele apps. Op de desktop was het al langer mogelijk om met livebeelden te bellen. Het videobellen via Viber werkt ook als je een matige internetverbinding hebt, maar je krijgt dan geen beelden van hoge kwaliteit.


In de vernieuwde mobiele apps voor iPhone en Android-smartphones is ook een nieuwe functie voor QR-codes toegevoegd. Je kunt op die manier contactinformatie delen: ontmoet je iemand dan kun je naam en telefoonnummer inlezen door de code met je iPhone-camera te scannen. Viber is sinds een tijdje eigendom van Rakuten, een Japanse internetgigant. De overname leverde 900 miljoen dollar op, maar toch is CEO Talmon Marco nog nauw betrokken bij het bedrijf. Hij belooft drie grote releases van de Viber-app, nog voor het einde van het jaar. Eén ervan is gericht op games, een andere op het leggen van een koppeling met de winkeldiensten van Rakuten. Dat laatste lijkt voor Nederlandse en Belgische gebruikers minder interessant.

Viber probeert zich met de nieuwe functies te onderscheiden van de vele andere kanshebbers op het gebied van chatten en bellen. Met de videochats maken ze eigenlijk vooral een inhaalslag, want Line, WeChat, Snapchat en Kakao Messenger bieden die mogelijkheid al. WhatsApp trouwens niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.