‘Verkoop iPhone 4S verdubbelt komend kwartaal’

Volgens UBS-analist Maynard Um zal de iPhone 4S meer dan veertig miljoen verkocht worden. Dit is ruim het dubbele ten opzichte van afgelopen kwartaal, toen de verkoopcijfers tegenvielen.

iPhone 4SOp 18 oktober maakte Apple zijn kwartaalcijfers bekend, waaruit bleek dat er minder iPhones waren verkocht. Dit is mogelijk te wijten aan de late lancering van de iPhone 4S, waardoor klanten afgelopen kwartaal de onthulling van de nieuwe iPhone afwachtten. Analisten vertellen nu via AllThingsD dat komend kwartaal er heel anders uit zal zien: zo zou Apple misschien wel 40 miljoen iPhones verkopen, meer dan het dubbele van afgelopen kwartaal.

UBS-analist Maynard Um verwacht dat de iPhone 4S in Amerika ongeveer 11,7 miljoen keer verkocht zal worden. Afgelopen kwartaal verkocht Apple 27,5 procent van zijn iPhones in de Verenigde Staten. Gaan we er van uit dat dit komend jaar ook het geval zal zijn, dan kunnen we rekenen op ongeveer 40 miljoen iPhones.

Hoewel de timing van de zeventig [iPhone 4S]-lanceringen effect kan hebben op de voorverkoop en de verhouding tussen de VS en de rest van de wereld, zijn onze verwachtingen vrij behoudend. Gelijke verhoudingen zouden er op wijzen dat 42,5 miljoen iPhones in het vierde kwartaal verkocht zullen worden

Afgelopen kwartaal verkocht Apple slechts 17 miljoen iPhones. Telecomproviders zoals het Amerikaanse AT&T hadden hier ook last van. Zo werden er in het derde kwartaal van 2011 maar 2,7 miljoen iPhones bij AT&T geactiveerd; het dieptepunt van afgelopen jaar. Toen de iPhone 4S uitkwam werd deze zeer snel een miljoen keer bij AT&T geactiveerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 16:25
Categorie iDevices
Onderwerpen analyse, iPhone 4s, verkopen, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.