Verizon verwacht iPhone 5 in de herfst

Toekomstig Verizon CEO Lowell McAdam verwacht dat Apple de iPhone 5 in de herfst gaat aankondigen. De late lancering is ook een reden waarom de omzet van Verizon tegenvalt.

lowell-mcadamVerizon was eerder vandaag in het nieuws, omdat ze diverse iPhone 4-accessoires hebben afgeprijsd, waardoor de indruk ontstond dat de operator zoveel mogelijk voorraden wil afbouwen, om klaar te zijn voor de volgende generatie iPhone. Maar als het aan Verizon-topman Lowell McAdam ligt duurt het nog wel even voordat die nieuwe iPhone komt. Tijdens een interview op CNBC zei McAdam vandaag dat de omzetgroei in het afgelopen kwartaal is tegengevallen, omdat de volgende iPhone nog niet is uitgebracht. Lowell McAdam is momenteel nog COO van Verizon, maar gaat spoedig de huidige CEO Ivan Seidenberg vervangen.


In een gesprek met analisten zei McAdam:

We lopen waarschijnlijk een kwartaal achter op waar we in januari over spraken, vooral omdat we de iPhone 5 ergens in de zomer verwachten. We weten niet wanneer de volgende uitkomt. Dat zou je aan Apple moeten vragen, maar we verwachten waarschijnlijk in de herfst. Ik denk dat je dan een flinke sprong zal zien wanneer we bij dat punt zijn aangeland.

Click here to display content from plus.cnbc.com

Met die ‘sprong’ bedoelt McAdam waarschijnlijk niet een enorme sprong in functionaliteit, maar een groei van de omzet van zijn bedrijf. In de VS zijn de operators net als in Nederland bezig af te stappen van onbeperkte data-abonnementen. Verizon noemt echter niet het gebruik van VoIP en chat als grootste probleem, maar streaming video.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.