VEA Buddy: smartwatch met kleurenscherm en 10 dagen gebruikstijd

De VEA Buddy is een smartphone-horloge van het Franse VEA, die op een kleurenscherm 10 dagen lang zonder opladen informatie van je iPhone toont.

VEA Buddy 2VEA Buddy is een nieuwe smartwatch, die de concurrentie wil aangaan met de Pebble, Cookoo en Apple’s vermeende iWatch. Het horloge is in staat om notificaties van je iPhone, app-specifieke data en bijvoorbeeld gemiste gesprekken te tonen. Ook kun je muziek bedienen of een telefoongesprek starten. In functie lijkt VEA Buddy grotendeels op Pebble, met één wezenlijk verschil: het horloge heeft een kleurenscherm dat je met behulp van touch kunt bedienen. Desondanks houdt het horloge het volgens de makers tien dagen lang vol op één volle accu, door het gebruik van Bluetooth 4.0.

Bluetooth 4.0 is een stuk zuiniger dan eerdere Bluetooth-versies, waardoor zowel de verbonden iPhone als het horloge minder stroom verbruiken.

VEA Buddy 1Of de VEA Buddy ook alles zal doen dat de makers beloven, blijft nog wel even de vraag. Op het moment is het horloge weinig meer dan een project op crowdfundsite Indiegogo, waar geld wordt ingezameld om de productie te starten. Afbeeldingen en video’s van de VEA Buddy zien er indrukwekkend uit, maar lijken in eerste instantie concepten te zijn. De makers werken op het moment nog aan ontwerpprototypen.

Door 165 dollar aan het project te doneren krijg je een VEA Buddy in augustus toegestuurd – mits het project de beoogde 320.000 dollar weet in te zamelen. Dat is voor een crowdfundproject een vrij hoog doel. De makers zijn op het moment van schrijven dan ook nog ver van dit doel verwijderd. Ze hebben echter nog anderhalve maand de tijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 21:36
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.