Valerian: City of Alpha logo.

Officiële game van Valerian-film is gemaakt door Nederlandse ontwikkelaar

Liefhebbers van science fiction kunnen binnenkort in de bioscoop naar Valerian and the City of a Thousand Planets, maar met de bijbehorende game Valerian: City of Alpha voor iOS leer je meer over het verhaal.

Later deze maand verschijnt de science fiction-film Valerian and the City of a Thousand Planets in de Nederlandse bioscopen, maar voor die tijd kun je de wereld van Valerian al ervaren op je iPhone en iPad. De Hilversumse ontwikkelaar Spil Games heeft Valerian: City of Alpha (link) uitgebracht. In de game bouw je je eigen metropool in het universum van Valerian.

Valerian: City of Alpha logo.

Valerian: City of Alpha voor iOS

Valerian and the City of a Thousand Planets is een aankomende bioscoopfilm met Dane DeHaan en Cara Delevingne in de hoofdrollen. De film speelt zich af in de 28e eeuw en Valerian en Laureline worden eropuit gestuurd om de ruimtestad Alpha van de ondergang te redden en daarmee het universum te beschermen. Valerian and the City of a Thousand Planets is geregisseerd door Luc Besson, bekend van The Professional en The Fifth Element en is gebaseerd op de stripboekenreeks Valerian. De bijbehorende game Valerian: City of Alpha vertelt het achtergrondverhaal van de film en is daardoor interessant voor toekomstige filmbezoekers. Het spel wordt gemaakt door de Nederlandse maker Spil Games.

In Valerian: City of Alpha bouw je je eigen metropool genaamd Alpha in de wereld van Valerian. In het spel werk je samen met de aliens, om zo een plek te creëren waar mens en buitenaards leven samen kunnen leven. De aliens kunnen het materiaal leveren dat nodig is om de stad uit te breiden. Zij hebben zelf echter ook spullen nodig om de stad verder uit te breiden, waardoor je in het heelal op zoek moet naar de juiste middelen. Je moet dan ook je crew samenstellen en op pad sturen om deze missie te volbrengen.

Valerian City of Alpha.

Tijdens deze missies kom je ook nieuw buitenaards leven tegen, zodat je stad verder kan groeien. Niet elke alien ziet er even vriendelijk uit, dus het is aan jou om te beslissen hoe je hiermee om gaat. Het is belangrijk in de game om de juiste beslissingen te maken, zodat je je stad verder kunt uitbreiden en kunt laten uitgroeien tot een echte metropool. De game heeft behoorlijk veel te bieden en kan in het begin best ingewikkeld zijn.

Als je liefhebber bent van science fiction-games en games graag op je eigen tempo speelt, dan is Valerian: City of Alpha de moeite waard. Valerian: City of Alpha is gratis te spelen, maar bevat optionele in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2017, 20:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.