Vakantietip: POI’s zoeken met Wayfinder Power Search op de iPhone

Met Wayfinder PowerSearch heb je een POI-database met interessante plekken tot je beschikking. De functie bestond al langer, maar kan tijdens de vakantie erg van pas komen.

wayfinder powersearch on apple iphone 3gEen tip van Pieter voor mensen die op vakantie zijn: met WayFinder Power Search voor de iPhone krijg je toegang tot een POI-database zodat je winkel, attracties en andere interessante plaatsen kunt vinden. Pieter heeft het getest en zegt dat het verbluffend werkt, behalve wanneer je tegelijk 3G ingeschakeld hebt. Er is ook een koppeling met de kaartfunctie van de iPhone, zodat je meteen naar gevonden POI’s kunt navigeren. De database bevat zo’n 100 miljoen adressen van hotels, winkels, restaurants en andere nuttige plaatsen wereldwijd.

POI staat voor Point Of Interest, oftewel interessante plaatsen. In navigatiesystemen zijn meestal honderden tot wel duizenden POI’s meegeleverd, zodat je makkelijk het dichtstbijzijnde tankstation of hotel kunt vinden. Op de iPhone heeft navigatieleverancier Wayfinder een oplossing bedacht, die al een paar maanden bestaat maar eigenlijk nauwelijks aandacht heeft gekregen: Wayfinder Power Search.

Pieter kreeg een nieuwsbrief van Wayfinder waarin de Wayfinder Power Search vermeld stond en besloot het uit te proberen. Om Wayfinder Power Search te kunnen gebruiken moet je in de mobiele browser op de iPhone of iPod touch naar getwf.com gaan. Wayfinder raadt ook nog aan om de zoekmachine als webclip op je startscherm te zetten, maar dat is natuurlijk niet nodig. Mocht de applicatie je locatie niet kunnen vinden, dan is het ook mogelijk om handmatig je locatie in te vullen. De zoektocht naar een Ibis-hotel in Antwerpen leverde 162 hits op. Misschien wat teveel power in PowerSearch gestopt?

Volgens Wayfinder is de functie enorm populair: meer dan 100.000 zoekacties in de eerste 24 uur na de stille lancering op 1 juli. De database bevat meer dan 100 miljoen POI’s.

Instructies vind je hier: Wayfinder Power Search for iPhone
Ons eerder artikel: Wayfinder lanceert Power Search voor iPhone

Tip: op vakantie in het buitenland kun je natuurlijk het beste zoeken via Wi-Fi, om hoge roamingkosten te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2008, 13:19
Categorie iOS
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.