Update van TinyUmbrella in afwachting van iOS 4.1 (jailbreak/unlock)

De laatste update van TinyUmbrella biedt baseband-bescherming voor de iPhone 4, de mogelijkheid om in Cydia opgeslagen SHSH-gegevens lokaal op te slaan en ondersteuning voor de 4e generatie iPod Touch op iOS 4.1.

TinyUmbrellaIn de aanloop naar de release van iOS 4.1 morgen heeft @notcom een nieuwe versie van TinyUmbrella uitgebracht. Deze versie bevat helaas nog niet de nieuwe functies die eerder werden aangekondigd, maar bevat wél een interessante update voor gebruikers van de iPhone 4. Door naar iOS 4.1 te updaten met behulp van TinyUmbrella kun je op dit toestel je huidige baseband (modemfirmware) behouden. Een eventueel aanwezige jailbreak gaat bij een update naar iOS 4.1 verloren, maar je zou in dat geval alsnog je iPhone 4 kunnen unlocken op het moment dat er een jailbreak voor iOS 4.1 beschikbaar wordt gemaakt.


Als je een update naar iOS 4.1 uitvoert op een iPhone 4 zónder gebruik van TinyUmbrella (of in ieder geval zonder het hosts-bestand te laten verwijzen naar Cydia), dan zal dit tot gevolg hebben dat de iPhone voorlopig niet meer te unlocken zal zijn. Let op: de door TinyUmbrella geboden baseband-bescherming geldt alléén voor de iPhone 4. Als je dit probeert met een iPhone 3G of iPhone 3GS zal de baseband onherroepelijk een update ontvangen waardoor deze voorlopig niet te unlocken zal zijn.

Naast de baseband-bescherming voor de iPhone 4, biedt de laatste versie van TinyUmbrella de mogelijkheid om bij Cydia opgeslagen SHSH-bestanden (de voor jouw toestel unieke handtekening van Apple voor een bepaalde firmware) lokaal op te slaan. Als je het benodigde SHSH-bestand niet lokaal opgeslagen hebt, zal TinyUmbrella deze on-demand opvragen bij Cydia, waardoor je verder zou kunnen gaan met het herstelproces. Ook zal de laatste versie van TinyUmbrella automatisch het hosts-bestand op je computer aanpassen om je baseband te beschermen (iPhone 4) en updaten en herstellen zonder het gebruik van TinyUmbrella mogelijk te maken (voor firmwares waarvoor je de benodige SHSH-bestanden in Cydia hebt staan). Tot slot heeft TinyUmbrella 4.02.09 ondersteuning voor de vierde generatie iPod touch op iOS 4.1.

In toevoeging op zijn eerdere mededeling dat downgraden zonder SHSH-bestanden nog steeds niet mogelijk is, heeft @notcom op IRC aangegeven dat iemand waarschijnlijk op grote schaal SHSH-bestanden via Cydia heeft laten cachen voor onbekende ECIDs. Dit betekent dat het mogelijk is dat er in Cydia een SHSH-bestand aanwezig is voor jouw toestel – óók als je zelf nooit een SHSH-bestand op hebt geslagen, bijvoorbeeld omdat het om een nieuw toestel gaat. Het is dus zeker de moeite waard om te proberen te downgraden naar iOS 4.0 of 4.0.1 als je jouw toestel op korte termijn wilt jailbreaken. Meer informatie over de SHSH-gegevens vind je in dit overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2010, 21:36
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen ios 3, iPhone 4, jailbreak, tinyumbrella, unlock
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.