Update iPad kopen: Italiaanse Apple Store, US Unlocked en offerte MyUS2You

Er zijn diverse aanvullingen gekomen op het koopartikel voor de iPad. Drie handige tips willen we nog eens apart noemen: kopen in Italië, de kosten van FromUS2you en een bankpas regelen via US Unlocked.

ipad plat
Sinds we het iPad-koopartikel publiceerden hebben we een paar nuttige tips toegestuurd gekregen van lezers. Drie stuks willen we jullie daarbij niet onthouden: het kopen via de Italiaanse Apple Store, een prijsindicatie van FromUS2You en een tip om aan een Amerikaans betaalmiddel te komen.

iPad kopen in Italië

Tipgever Paul heeft een suggestie om makkelijk aan een iPad te komen. Wat bij zijn iPhone 3GS goed heeft gewerkt is dat hij het toestel bij de Italiaanse Apple Store kocht en deze via UPS naar de plaatsnaam Nederland liet sturen. Het pakketje loopt vast in de logistiek bij UPS (omdat The Netherlands geen plaatsnaam in Italië is). Na contact met UPS kon Paul zijn pakket aan de hand van het trackingnummer toch nog naar Nederland laten sturen, waarna het thuis werd bezorgd. Als je het risico durft te nemen is dit het overwegen waard.
Deze tip is toegevoegd op het tabblad Europa.

Amerikaanse bankpas in handen krijgen

Linda Hemerik maakt de website US Unlocked, waarin ze uitlegt hoe je spullen in de VS kunt komen. Linda besloot als partner van een expat in de VS haar eigen bedrijf te starten. Ze was zelf gefrustreerd geraakt bij het kopen van spullen in de VS en besloot er haar brood mee te verdienen. Op haar website heeft ze twee artikelen die interessant zijn voor mensen die een iPad willen kopen:

Volgens Linda kun je het beste bestellen via geautoriseerde retailers zoals B&H en MacConnection. Hiervoor heb je een Amerikaanse bankpas, een Amerikaans verzendadres en een VPN-verbinding via Hotspot Shield nodig.

nxpay us unlockedJe kunt bij Linda terecht voor zo’n Amerikaanse bankpas, de US Unlocked Card. Je betaalt hiervoor $10 waarna je een prepaid tegoed erop stort. De kaart is in feite een prepaid Discover debit card (vergelijkbaar met de Nederlandse pinpas) die op je Amerikaanse adres geregistreerd staat. Binnen een werkdag krijg je zo’n bankpas toegewezen en daarna kun je het gebruiken om online betalingen te doen bij webwinkels die alleen Amerikaanse creditcards accepteren. De betalingen vinden plaats via Paypal en worden binnen 5 tot 7 werkdagen uitgevoerd.

Als je op 12 maart een pre-order wilt plaatsen voor de iPad moet je dus nu in actie komen. De VPN-verbinding is nodig om te zorgen dat je een Amerikaans IP-adres tijdens het bestellen hebt. Zo kan de winkelier op geen enkele manier achterhalen dat je eigenlijk geen Amerikaan bent.

Linda stelt voor het aanmaken van een Amerikaans iTunes-account eveneens voor om haar US Unlocked Card ($10) aan te schaffen, maar je kunt ook zonder creditcard en zonder tegoed te storten een Amerikaans iTunes-account openen.
Deze tip is toegevoegd onder het nieuw toegevoegde kopje ‘Amerikaanse bankpas’ op het tabblad ‘VS: Opsturen’.

Offerte iPad kopen bij FromUS2eu

In ons koopartikel noemden we de dienst FromUS2eu.com, een dienst die door de Nederlandse Ellen den Otter wordt aangeboden. Ellen koopt het product voor je en stuurt het pakket daarna naar Nederland. Wat kost zoiets nou? Tipgever Jan-Willem vroeg een offerte voor de 64GB iPad Wi-Fi en kreeg het volgende antwoord.

Beste Jan-Willem,
Bedankt voor je e-mail en interesse in onze service. Uiteraard kunnen we dit product voor je bestellen en opsturen. Bijgaand de totaalprijs:
Kosten voor producten $740.94
Shipping kosten binnen de USA $0.00
Geschatte verzendkosten naar Nederland $121.50
Currency toeslag (5% over bovenstaande) * $43.12
Subtotaal $905.56
Omgerekend euro’s € 717.76
Handling fee € 45.00
Totaal € 762.76

De “kosten voor product” zijn inclusief 6% sales tax. Niet inbegrepen zijn de invoerrechten en BTW die in rekening kunnen worden gebracht bij invoer. Het pakket wordt verzonden met UPS, verzekerd en track/trace mogelijkheid. Als je met bovenstaande akkoord gaat en de bestelling wilt plaatsen […]

Je bent bij FromUS2eu.com dus in totaal €762,76 kwijt voor het duurste model iPad Wi-Fi, waarbij de invoerrechten en BTW nog niet zijn meegerekend.
Deze informatie is toegevoegd aan het tabblad ‘VS: Opsturen’

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2010, 16:54
Categorie Providers
Onderwerpen dock, houder, ipad, visitekaartje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.