Apple laat beursstand van tabletmaker op CeBIT sluiten

Apple heeft op de CeBIT een beursstand laten ontruimen. Mogelijk ging het daarbij om MReader, een nagemaakte iPad op het beursonderdeel Planet Reseller.

ipad kloonApple was vorige week zelf niet op de CeBIT-beurs aanwezig, maar hun invloed was wel te merken. Net als voorgaande jaren werden er enkele stands leeggehaald omdat er nagemaakte producten werden vertoond. Vooral bij het beursonderdeel Planet Reseller waren klonen van bestaande producten te vinden. Apple, Siemens en Sisvel dienden klachten in en lieten beursstands sluiten.

Welke beursstand er precies werd gesloten door ingrijpen van Apple maakte de beursorganisatie niet bekend, maar het zou om de hiernaast getoonde MReader kunnen gaan. Deze tablet lijkt wel een beetje op de iPad, maar vooral de reclameposter lijkt erg op Apple’s reclame-uitingen. Fabrikanten grijpen de CeBIT vaak aan om klonenmakers aan te pakken: niet alleen omdat het wel erg makkelijk is om ze allemaal bij elkaar te zien, maar ook omdat het behoorlijk wat toeschouwers en publiciteit oplevert als een groep politieagenten in uniform de beursvloer op stormt om een stand te ontruimen. Sisvel is een bedrijf dat namens fabrikanten patentkwesties aanpakt en vaak achter deze ontruimingen zit. In dit geval zou het echter om een klacht van Apple zelf zijn gegaan.

mreader poster

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2010, 14:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen cebit, ipad, kloon, reader, t-mobile, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.