Untrackerd wist continu je opgeslagen locatiegegevens (jailbreak)

De gratis tweak untrackerd wist continu de locatiegegevens die standaard door Apple worden opgeslagen op je iPhone en vervolgens worden gesynchroniseerd met je computer.

Untrackerd: wissen van locatiegegevensHet ‘nieuws van de dag‘ op het gebied van de iPhone was gisteren toch wel het feit dat Apple je locatiegegevens standaard onversleuteld opslaat op zowel je iPhone als de computer waarmee je synchroniseert. Het was al mogelijk om de privacyrisico’s te verminderen, door in iTunes de optie in te schakelen dat je backups versleuteld moeten worden. Tot nu toe was het echter niet mogelijk om iets aan de locatietracking op de iPhone zelf te doen. De tweak untrackerd brengt daar nu verandering in voor iPhones met een jailbreak.

untrackerdDe tweak is in feite een deamon die op de achtergrond draait en continu het bestand consolidated.db wist, waarin de locatiegegevens worden opgeslagen. Doordat de locatietracking op deze manier bij de bron wordt aangepakt, zullen je locatiegegevens vervolgens ook niet meer met je computer worden gesynchroniseerd. De tweak untrackerd voegt geen nieuwe icoontjes toe aan SpringBoard en heeft ook geen verdere instellingen.

Untrackerd 0.1 is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 11:25
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, tracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.