Unity game engine krijgt update naar 1.5

Unity Technologies heeft de 1.5 update aangekondigd voor de Unity game engine. Hierin zijn vooral de snelheid en prestaties sterk verbeterd. Ook is er een DRm-check in gebouwd en heeft de ontwikkelaar toegang tot alle iPhoen 3.x API's en plugins door de volledige ondersteuning van Objective C en C++.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Unity op de iPhoneNa de release in maart heeft Unity Technologies nu de 1.5 update aangekondigd. Unity is de development engine van Unity Technologies. Met deze technologie kun je games maken voor de iPhone op zowel de Mac als onder Windows.

De belangrijkste verbetering in deze versie is de snelheidswinst. Deze is ten opzichte van 1.0.3 met een factor drie toegenomen. Er is verder een anti-piraterijmodule ingebouwd die via een DRM-check voorkomt dat het spel gekraakt wordt om op jailbroken iPhones te spelen. De game engine is verder in kracht toegenomen. Zo ondersteunt deze nu volledig Objective C en C++ waarmee alle functionaliteiten van de iPhone 3.x API’s en eigen geschreven plug-ins gebruikt kunnen worden. Ook heeft de ontwikkelaar in de Unity 1.5 update nu toegang tot toetsenbord-support en GPS-locatieservices. Om het de ontwikkelaars makkelijker te maken zijn alle handleidingen verbeterd en is er een 150 pagina tellende tutorial geschreven, specifiek voor de iPhone.

unity

Voor de echte gameontwikkelaars hieronder nog wat extra verbeteringen van de Unity 1.5 update.

  • Kritieke processen zijn verbeterd om meer voordeel te halen uit VFP en coprocessor
  • Animatie is tot 4x sneller
  • Volledige fallback-mogelijkheid voor de iPhone 3G
  • Ondersteuning tot 8 schaduwniveau’s (shading

Er zijn naast de grotere verbeteringen ook heel erg veel kleinere verbeteringen aangebracht. Een overzicht van de kleinere Unity 1.5 updates is op de website van Unity te vinden.

Bron: MacWorld

Meer informatie: Unity 1.5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2009, 17:22
Categorie Apps
Onderwerpen game, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.