Twitter voor iOS legt nadruk op foto’s delen

Om het delen van foto's via Twitter eenvoudiger te maken toont Twitter voor iOS voortaan eerst de fotokiezer bij het opstellen van een nieuwe tweet.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iOS 7 iconTwitter heeft een kleine aanpassing gedaan aan de officiële Twitter-app voor iPhone die de nadruk legt op foto’s. Wie in de app een nieuwe tweet wil plaatsen, krijgt voortaan automatisch eerst de fotokiezer te zien. Op het tekstvak tikken toont vervolgens alsnog het toetsenbord. De reden voor de verandering is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat Twitter het delen van foto’s eenvoudiger wil maken voor gebruikers. De Twitter-app zelf hoeft voor de aanpassing niet bijgewerkt te worden.

De aanpassing volgt in een reeks vernieuwingen waarin Twitter steeds meer nadruk wil leggen op het visuele aspect van de dienst. Eerder deze maand bracht Twitter nog een grote update uit voor de officiële iPhone-app. Versie 6.0 van de app maakt het mogelijk om foto’s via privéberichten te delen. Ook worden foto’s sinds enige tijd meteen in de tijdlijn getoond. Jack wijst ons erop dat de fotokiezer niet getoond wordt aan gebruikers die Twitter geen toegang tot de filmrol hebben gegeven. Dit blijkt ook uit onze eigen tests. Je kunt dit controleren (en eventueel uitschakelen) via Instellingen > Privacy > Foto’s.

Hoewel Twitter de wijziging gisteren middels bovenstaande tweet zelf aankondigde is deze nog niet bij iedereen zichtbaar. Het is mogelijk dat de wijziging geleidelijk wordt uitgerold. Twitter introduceerde in het verleden meer van dit soort kleine tweaks, vaak om te testen of het bij het grote publiek aanslaat. Zo werd in een eerdere update een witte menubalk geïntroduceerd die toen nog niet voor alle gebruikers zichtbaar was. In versie 6.0 is deze variant van de menubalk standaard geworden.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:39
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.