Twitter sluit parodie-account @CeoSteveJobs

Twitter heeft het parodie-account @SteveJobs gesloten.

steve jobsTwitter heeft een bekend parodie-account over Steve Jobs gesloten. Ruim 400.000 mensen volgden het Twitter-account @CeoSteveJobs, waar een onbekende twitteraar grappige uitspraken publiceerde. Afgelopen januari schreven we al, dat Apple de mogelijkheid kreeg om stappen tegen het account te ondernemen. Een recent goedgekeurde wet in Californië gaf Apple de mogelijkheid om actie te ondernemen tegen parodieën. In de nieuwe wet SB 1411 staat dat het strafbaar is om jezelf voor te doen als iemand anders, met het doel om te intimideren, bedreigen of anderszins schade te doen. Twitter zou bovendien een klacht hebben binnengekregen dat het account @CeoSteveJobs de ‘Impersonation Policy’ van het bedrijf overtrad.

Steve Jobs zelf lijkt ondertussen fit genoeg om vanavond in San Francisco aanwezig te zijn bij de onthulling van de iPad 2. Volgens bronnen van All Things Digital is de kans groot dat Jobs op het podium te zien is, maar niet de hele presentatie zal doen. Bij eerdere productpresentaties werd een groot deel van de show al gepresenteerd door Tim Cook (COO) en marketingman Phil Schiller.

iPhoneclub is vanavond aanwezig bij het Europese persevenement van Apple in Londen, waar nieuwe aankondigingen zoals de iPad 2 en nieuws over een nieuwe iOS-versie meteen live te ervaren zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2011, 11:16
Categorie Apple
Onderwerpen parodie, steve jobs, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.