Twitter neemt app-testdienst Clutch over

Twitter heeft de dienst Clutch.io overgenomen. Clutch.io maakte het mogelijk voor ontwikkelaars om verschillende versies van apps te testen, om zo te zien wanneer een knop bijvoorbeeld het snelst wordt gevonden.

ClutchTwitter heeft de dienst Clutch.io overgenomen, die het mogelijk maakte voor iOS-ontwikkelaars om makkelijk verschillende versies van applicaties aan gebruikers te laten zien. Door te meten bij welke versie gebruikers bijvoorbeeld een bepaalde knop het makkelijkst vinden, liet de dienst weten welke layout het efficiëntst voor je app is. Nu de dienst is overgenomen door Twitter, zal hij na 1 november niet meer door andere ontwikkelaars te gebruiken zijn. Clutch is echter van plan om na die datum hun software aan te bieden, zodat ontwikkelaars hem zelf op servers kunnen installeren.

Clutch zal bij Twitter soortgelijke werkzaamheden gaan verrichten. Vermoedelijk zullen ze vooral uren in het testen van de Twitter-applicatie voor de iPhone en iPad steken. Iets waar het volgens sommigen hoog tijd voor is: in december 2011 veranderde de app flink van uiterlijk, iets dat bij veel gebruikers niet goed viel.

Ontwikkelaars die Clutch in apps gebruiken hoeven zich geen zorgen te maken. Volgens Clutch is hun dienst zo ontworpen, dat apps die er na november gebruik van maken “sierlijk falen”. Dit betekent dat de app-gebruiker er niks van zal merken als Clutch niet langer bereikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2012, 11:27
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.