iMessage

Apple voert tweestapsverificatie voor FaceTime en iMessage in

Apple heeft tweestapsverificatie ingeschakeld voor FaceTime en iMessage. Dat verkleint de kans op identiteitsfraude en ongewenste toegang.

Apple heeft tweestapsverificatie ingeschakeld voor FaceTime en iMessage. Al je audio- en videogesprekken en je tekstberichten met foto’s en spraakberichten zijn nu nog beter beveiligd tegen hackers. Beide werkten tot voor kort nog met een eenvoudig wachtwoord, ook als je tweestapsverificatie al had ingeschakeld.

iMessage

Vorige maand bleek uit een onderzoek dat veel Apple-diensten nog steeds geen ondersteuning voor tweestapsverificatie bieden. Het gaat dan om FaceTime, iMessage, de iTunes Store, de App Store en de website Apple.com. Bij twee van die diensten is het nu opgelost. Nieuwe toestellen kunnen voortaan pas toegang krijgen tot FaceTime en iMessage als je een moeilijk te raden wachtwoord en een verificatie via een pincode hebt ingevoerd, die je krijgt toegestuurd op een vertrouwd apparaat. Een aanvaller zal dus veelal over jouw iPhone moeten beschikken om namens jou beide apps binnen te dringen. Dit verkleint de kans op identiteitsdiefstal. Ook verkleint het de toegang tot teksten, foto’s en spraakberichten die op Apple’s servers zijn vastgelegd.

Om te worden beschermd moet je tweestapsverificatie natuurlijk wel inschakelen. Onderstaande tip legt uit hoe dat moet.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2015, 21:57
Categorie Diensten
Onderwerpen facetime, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.