Tumblr 4.0 iOS

Tumblr voegt nieuwe functies en widget toe aan iOS-app

De Tumblr-app voor iPhone en iPad heeft een update gekregen. In versie 4.0 kun je gebruik maken van een widget en nieuwe blogs aanmaken vanuit de app.

Tumblr 4.0Met Tumblr kan iedereen een eigen weblog beginnen, die je kunt bijhouden via de website of app. Deze Tumblr-app, die is ontworpen voor iPhone en iPad, heeft vandaag een grote update gekregen. In versie 4.0 kun je vanaf je toestel nieuwe blogs aanmaken, video-posts plaatsen door een link te plakken en gebruik maken van een widget.

Naast een vernieuwd app-icoon zorgt de update ervoor dat iOS-gebruikers meer mogelijkheden krijgen om Tumblr te gebruiken op hun mobiele apparaat. Zo kun je nu een nieuwe blog beginnen vanuit de app, waar je voorheen nog de website voor nodig had. Daarnaast voegt Tumblr een langverwachte functie toe om video-posts te kunnen plaatsen door enkel een link van bijvoorbeeld een filmpje op YouTube in het bericht te plakken.

Ook het zoeken in de app is verbeterd. Je kunt nu wisselen tussen meest populaire en meest recente resultaten, maar met behulp van filters ook makkelijker berichten vinden die alleen bestaan uit foto’s of video’s. Terwijl je door de resultaten scrolt blijft de zoekbalk nu boven in beeld staan, net als bij de web-versie van Tumblr.

Tumblr screenshot nieuwe blog Tumblr zoekfilters screenshot

Speciaal voor iOS kun je nu ook gebruik maken van een widget. Hierin laat Tumblr geen informatie over je eigen blogs zien, maar toont je wat trending is op het platform. Je kunt de widget toevoegen in je berichtenscherm, al moet hiervoor wel iOS 8 op je apparaat geïnstalleerd staan.

Veel nieuwe functies in de app waren voorheen ook al beschikbaar op de website. Het grote voordeel is nu dat je ook onderweg uitgebreidere mogelijkheden hebt om Tumblr te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2015, 16:20
Categorie Apps
Onderwerp tumblr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.