Touchscreen iPhone na 3 tot 6 maanden totaal onbruikbaar

De touchscreen-problemen met de iPhone zouden gigantische vormen kunnen aannemen: de technologie van een inmiddels failliete Finse leverancier, zou na 3 tot 6 maanden intensief gebruik bijna alle iPhones onbruikbaar kunnen maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Alarmerende berichten: de touchscreen van de iPhone zou na 3 tot 6 maanden intensief gebruik totaal ongevoelig kunnen worden. Eerdere berichten, waarbij een klein aantal gebruikers te maken kreeg met gebieden met dode pixels blijken daarmee vergeleken maar een klein incident. Maar er is nog hoop voor Apple: het nieuws is afkomstig van een analist en die zitten er wel vaker naast.


Apple-haters zitten al klaar om de iPhone tot een complete mislukking te verklaren, na berichten van analist Richard Windsor van Nomura International. Windsor stuurde een bericht naar klanten, waarin hij aangeeft dat het ‘dead strip’-probleem van de iPhone wel eens gigantische vormen kan gaan aannemen.

Apple zou de schermtechnologie van de iPhone hebben gekocht van een Fins bedrijf dat inmiddels failliet is (mogelijk MyOrigo). Dit bedrijf heeft toegegeven dat intensief gebruik er na verloop van tijd toe leidt dat het scherm niet meer reageert op aanraking. Na 3 tot 6 maanden begint de technologie al te degenereren, waardoor het scherm minder gevoelig wordt. De levensduur van de batterij is blijkbaar niet hetgene wat de uiteindelijke levensduur bepaalt, maar het scherm. Overigens hebben veel websites het bericht van Windsor onjuist overgenomen, door te beweren dat… “the technology uses chemical deposition to register touch-inputs based on heat”. Dat is niet het geval: het scherm gebruikt capacitieve technologie om de aanraking op het scherm te bepalen. Dit werkt volgens het principe, dat er spanning kan wegvloeien via het menselijk lichaam en is tegelijk de reden waarom aanraking met een (warme) handschoen of stylus niet werkt.

Toch geeft Windsor terecht aan dat Apple van het probleem op de hoogte moet zijn geweest. Het probleem doet zich meestal als eerste voor onderin het iPhone-scherm, waardoor bepaalde knoppen niet meer te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.