T-Mobile waarschuwt voor langere levertijden bij iPhone 4S

T-Mobile meldt klanten dat de iPhone 4S een langere levertijd heeft. De 32GB en 64GB iPhone 4S hebben een levertijd van 2 tot 3 weken. Ook bij Vodafone zijn leveringsproblemen.

t-mobile-iPhone-4T-Mobile heeft op het klantenforum een Excel-sheet geplaatst, waaruit je de levertijden van de iPhone 4S kunt aflezen. De spreadsheet laat zien dat de 16GB iPhone 4 en de zwarte 32GB iPhone 4S zonder vertraging geleverd gaan worden. Maar op de witte uitvoering van de 32GB iPhone 4S en de 64GB iPhone 4S zullen de klanten twee tot drie weken moeten wachten. Overigens heb je dan nog geen zekerheid dat het toestel tijdig wordt afgeleverd, want T-Mobile laat weten dat ze ernaar streven om de toestellen binnen de gecommuniceerde levertijd uit te leveren, maar dat er tussentijds wijzigingen kunnen optreden. Klanten worden ook via sms op de hoogte gesteld (zie hieronder).

Het uitleveren start officieel vanaf 28 oktober 2011, als de verkoop van de iPhone 4S in Nederland van start gaat. Zodra er voorraad is zal de status van je bestelling worden aangepast van status 2 naar 3. Pas als je status een paar dagen later op 4 staat, ontvang je informatie om een afleverafspraak te maken.

t-mobile sms levertijd iphone 4sDe nieuwe iPhones worden meteen met microsim afgeleverd. Via het forum van T-Mobile kun je de status van je bestelling volgen, door je ordernummer, postcode en huisnummer in te vullen. Het is ook mogelijk om de iPhone 4S op te halen in een shop. T-Mobile laat weten dat de shops wekelijks nieuwe voorraad krijgen, waarbij er wordt uitgeleverd op basis van besteldatum. Medewerkers van de T-Shop nemen contact met je op, als je iPhone 4S klaar ligt op opgehaald te worden. Om de Excelsheet-met levertijden te bekijken heb je een forumaccount van T-Mobile nodig. Voor het gemak hebben we een afbeelding van de aflevertabel hieronder ingevoegd. Alle klanten die al op de 28e hun toestel kunnen ophalen, krijgen op woensdagavond een e-mail en sms met instructies, om een bezorgafspraak te maken.

iPhoneclub belde met woordvoerder Michael Vos van T-Mobile om te vragen of het wel zin heeft om vrijdag naar de winkel te gaan:

Over voorraden doen we geen uitspraken. Mensen die een pre-order hebben geplaatst krijgen deze uit voorraad geleverd. De levertijd daarvan kun je aflezen, bijvoorbeeld in het overzicht op het forum waar je op wijst. We kunnen niet zeggen hoeveel voorraden de winkels krijgen aangeleverd.

Op de vraag of het komende vrijdag, op de dag van de officiële lancering van de iPhone 4S, zin heeft om in slaapzak bij de winkel te gaan liggen, kon Vos dan ook niets zeggen. Het lijkt er op dit moment op, dat het verstandiger is om gewoon een pre-order te plaatsen en te wachten tot je aan de beurt bent. Voorgaande jaren bleek dat er bij veel T-Mobile-shops maar een handjevol toestellen beschikbaar waren voor de vrije verkoop.

iphone 4s levertijden t-mobile

Overigens kregen we via tipgevers nog meer informatie over levertijden. iPhoneclub-lezer Ramon meldt dat zijn op 21 oktober bij Vodafone bestelde iPhone 4S pas op 11 november geleverd kan worden. Dit heeft te maken met aanvoerproblemen. Volgens Vodafone hebben andere providers hier ook last van en worden er vóór die datum geen iPhones geleverd. En lezer Joey kreeg een sms’je waarin T-Mobile waarschuwt dat zijn 64GB iPhone 4S zwart een levertijd van “3 tot 3 weken” (geen tikfout) heeft.

Meer informatie: Levertijden iPhone 4S op forum T-Mobile (inloggen vereist om spreadsheet te kunnen bekijken)
Tipgevers: John, Denis, Joey


Directe link naar de poll

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2011, 16:45
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 4s, levering, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.