TomTom gratis flitsers iOS

TomTom voegt stroombesparende modus toe aan navigatie-apps

TomTom heeft een stroombesparende modus ingevoerd in de navigatie-app. Daarmee voorkom je dat de batterij tijdens het autorijden leegraakt.

TomTom gratis flitsers iOSAls je tijdens het autorijden navigatiesoftware gebruikt, weet je dat dit relatief veel batterijduur kost. Onderweg opladen is eigenlijk wel nodig. Maar het kan ook anders: TomTom heeft updates voor de navigatie-apps uitgebracht, die een speciale stroombesparende modus bevatten. Je moet dit wel handmatig inschakelen.

tomtom-high-speed-multiladerVia de geavanceerde instellingen geef je aan dat je stroombesparing wilt gebruiken. Dit wordt aangeraden als je een oplader hebt die minder dan 2 Ampère stroomsterkte levert. Het voorkomt dat de navigatiesoftware de batterij net zo snel leegtrekt als dat ‘ie wordt opgeladen, waardoor je op de plaats van bestemming alsnog met batterijpech zit. Hou er wel rekening mee dat de kaart wat minder soepel wordt bijgewerkt. Maar dat hoeft geen probleem te zijn als je aan een lange rit naar de wintersport bezig bent, waarbij je tientallen kilometers op dezelfde snelweg blijft.

TomTom brengt een speciale snellader met usb-poort uit, voor gebruik in de auto. Daarin zit een 2,1 Ampère highspeed-lader die ervoor zorgt dat je iPhone of iPad supersnel wordt geladen. Laatst hadden we die lader in iCulture Deals, zodat je goedkoop eentje in huis kon halen. De navigatiesoftware zelf was trouwens ook recent in de aanbieding. Heb je niet zo’n snellader, dan kun je nu dus via de software extra stroom besparen.

De update van TomTom heeft ook een netwerkprobleem met TomTom Services opgelost en de app onthoudt beter je opgeslagen locaties en bestemmingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2015, 16:26
Categorie Apps
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.