TomTom Engelstalig

TomTom belooft snelle oplossing voor Engels taalprobleem

Er komt snel een oplossing voor het taalprobleem van TomTom. De app is na iOS 9 opeens Engelstalig geworden, net als enkele andere apps. Dit weekend of komende week komt er een fix beschikbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Sinds iOS 9 zitten heel wat mensen met een probleem: apps zoals TomTom zijn Engelstalig geworden. We bespraken het eerder in ons ervaringenartikel over iOS 9. Maar er is licht aan het eind van de tunnel: TomTom belooft dat Apple dit weekend of uiterlijk komende week met een fix komt.

TomTom Engelstalig

Hoe die fix eruit komt te zien, daarover is TomTom niet helemaal duidelijk. Enerzijds beloven ze dat ‘Apple een fix zal uitbrengen’ (in de vorm van iOS 9.0.2?), maar tegelijk raden ze klanten aan om updates via de App Store in de gaten te houden. Het lijkt er dus op, dat er alleen een app-update nodig is.

TomTom: taalprobleem in alle Europese landen

TomTom antwoordde op de vraag waarom de app opeens Engelstalig is:

Dit klopt, door de nieuwe update naar iOS 9.0 zijn er wat issues opgetreden. Momenteel heeft heel Europa (op het Verenigd Koninkrijk na, natuurlijk) hier last van en kunnen we met zekerheid concluderen dat het door de Apple update komt.

TomTom heeft meteen contact gezocht met Apple om het probleem (pun intended) aan te kaarten. Drie dagen later hadden ze opheldering:

Apple heeft ons laten weten dat zij dit weekend, uiterlijk in de loop van de komende week in alle waarschijnlijkheid een fix zullen uitbrengen, waardoor de taal weer is aan te passen in onze app.

Zou u daarom volgende week evt. beschikbare updates van de app in de gaten willen houden in uw Store? Zodra Apple deze beschikbaar stelt, kunt u het natuurlijk updaten en zal het opgelost zijn.

Tijdelijke oplossing: taal wijzigen
Je kunt het taalprobleem van TomTom tijdelijk oplossen door twee instellingen te veranderen in de app:

  • Wijzig de afstanden van mijlen terug naar kilometers door te gaan naar Change Settings > Distance Units > kilometers.
  • Wijzig de stem van Engels naar Nederlands via Change Settings > Voice > Basic Voices. Kies daarna de stem Bram of Eva.

Maar daarmee zijn de schermteksten nog niet gewijzigd van Engels naar Nederlands. Hiervoor zul je dus moeten wachten op de fix.

Nog meer apps zijn plotseling Engelstalig

Het probleem treft niet alleen TomTom, maar het is wel een van de meest genoemde apps, omdat gebruikers meteen te maken kregen met afstanden in mijlen en gesproken aanwijzingen in het Engels. Maar ook in de Wikipedia-App, diverse games van King.com (zoals Candy Crush Saga) en games zoals FIFA en Mini Motor Racing is opeens de Engelse taal ingesteld. En niet alleen in Nederland, ook bij onze Franse collega’s wordt er volop geklaagd over de Engelstalige apps.

Met dank aan iCulture-tipgever Ike

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2015, 23:28
Categorie Apps
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.