Toekomstmuziek: locatie doorgeven terwijl je met de iPhone belt

Apple heeft in 2008 een patent ingediend, waarin ze het realtime delen van een locatie tijdens het voeren van een telefoongesprek mogelijk maken. Ook kun je andere gebruikers om de actuele locatie vragen.

iphone locatieEr is een nieuw patent van Apple boven water gekomen, waarin wordt uitgelegd hoe je met een druk op de knop je locatie kunt delen tijdens het voeren van een telefoongesprek. Met de GPS-functie van de iPhone kun je al de huidige locatie bekijken op Google Maps, zelfs tijdens het bellen. Maar voor het doorgeven van je locatie moet je wel een extra applicatie opstarten en de telefooninterface verlaten.
Het patent van Apple beschrijft een oplossing waarbij dat makkelijker gaat: je kunt snel locatiegegevens doorsturen tijdens het bellen of vlak na het ontvangen van een sms-bericht. Gebruikers kunnen ook de locatie van andere personen opvragen. Applicaties van derden waarmee dat kan bestaan al veel langer, zoals HeyWAY. Door het toevoegen van een standaard locatiefunctie op de iPhone verliezen die hun bestaansrecht, tenzij ze meer te bieden hebben, zoals het uitwisselen van chatberichtjes.

patent locatieAanpassingen aan de bestaande infrastructuur van operators is niet nodig, omdat beide telefoontoestellen de locatie bepalen terwijl de gebruiker middenin een telefoongesprek zit. Er vanuit gaande dat beide personen een iPhone gebruiken…

Een afbeelding in het patent geeft aan dat de locatieknoppen onder de huidige functiepad van de telefoonapplicatie verschijnen. De ene bevat de tekst ‘Request Location Info’ en de andere de tekst ‘Release Location Info’.

Het patent met de titel ‘Device-to-Device Location Awareness’ is op 4 augustus 2008 ingediend door Apple, met als uitvinders Michael M. Lee, Justin Gregg en Chad G. Seguin. Patenten worden pas vele maanden later gepubliceerd, zoals ook bij deze.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 22:40
Categorie Apple
Onderwerpen gps, locatie, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.