iPad-wallpapers en -mockups voor de toekomst

Naldz Graphics heeft alvast een collectie van 30 iPad-wallpapers bij elkaar gezocht die je alvast kunt bookmarken als je straks je iPad wil voorzien van een nieuwe achtergrond. De verzameling is gemaakt door meerdere designers en fotografen. De uitdaging van wallpapermakers is dat de iPad op twee manieren gebruikt gaat worden: staand en liggend. De […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad wallpaperNaldz Graphics heeft alvast een collectie van 30 iPad-wallpapers bij elkaar gezocht die je alvast kunt bookmarken als je straks je iPad wil voorzien van een nieuwe achtergrond. De verzameling is gemaakt door meerdere designers en fotografen. De uitdaging van wallpapermakers is dat de iPad op twee manieren gebruikt gaat worden: staand en liggend. De ene keer gebruik je de iPad liggend om een website extra breed te bekijken, een andere keer hou je de iPad in portretweergave om een boek te lezen.


Toch zie je op de promofoto’s van Apple (en ook op de hands-on foto’s van previewers) dat het wallpaper op het homescreen vrijwel steeds in portretweergave te zien is. Bestaande wallpapers voor Windows en Mac voldoen daarom niet en de wallpapers die al voor de iPhone zijn gemaakt hebben een te lage resolutie. Een mooie kans daarom voor ontwerpers om met de iPad’s resolutie van 1024 bij 768 pixels aan de slag te gaan.

Ook leuk, maar alweer twee dagen geleden gepost, is Gizmodo’s wedstrijd waarbij designers met de iPad aan de slag konden gaan. Maak een betere, mooiere, handiger iPad dan de versie van Apple. Dat leidde tot 77 inzendingen, waaronder de hieronder getoonde. Niet blij dat er geen camera in de iPad zit? Wat dacht je hiervan?

ipad camera

ipad wallNog een ander designidee komt van de Australische architecten ClarkeHopkinsClarke: de iPad Wall. Dit is een concept waarbij een muur wordt gevuld met iPads. Gerecycled iPads wel te verstaan, omdat zo’n muur anders veel te duur zou worden. Toepassingen zijn er bijvoorbeeld in bibliotheken, kunstinstallaties, interactieve games of bij een tv-muur. De muur op de foto kost $125.000 dus te duur voor thuis, maar voor het reclame- en marketingbudget van Apple is het slechts een luttel bedrag.

Bovendien hoeft Apple geen 499 dollar per iPad te betalen.

Meer info: iPad wallpapers en en iPad mock-ups (tipgever: Ewout)

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:35
Categorie
iDevices

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.