Tips van iPhoneclub-bezoekers (week 7-2009)

Een nieuwe week, dus nieuwe tips van onze bezoekers die om welke reden dan ook niet eerder de frontpage hebben gehaald. Veel applicatienieuws, maar ook jailbreaktips, een LogMeIn t-shirt, navigatie van Sygic Mobile, enzovoorts.

skoutDe berg leuke tips van bezoekers begint zich weer op te stapelen. Vandaar dat ik maar weer eens een overzicht heb gemaakt van alle interessante tips die tot nu toe de frontpage niet gehaald hebben. Zoals Skout de datingdienst waarover we al eens eerder hebben geschreven. Vlak voor Valentijn is de applicatie nu ook in de App Store te krijgen, zag Jasper. Skout is gratis. Als je de ware hebt gevonden kun je meteen doorgaan met het maken van een lief gedichtje.


App Store:

 • Ook gratis is QuickTweet, van de Nederlandse ontwikkelaar Airglow Studios. Met de applicatie kun je korte berichtjes naar Twitter sturen, ook als je meerdere accounts gebruikt. QuickTweet heeft maar één doel: zo snel en makkelijk mogelijk je bericht op Twitter posten. Je kunt de berichten van anderen niet lezen. De ontwikkelaar moet nog wel iets aan het (lelijke) icoontje doen. Tip van Tom
 • De Super Wijngids bespreekt wijnen die je in de supermarkt, HEMA, slijters en andere winkels kunt open. Met de gids koop je voor de prijs van één fles supermarktwijn een gids die je een miskoop bespaart. Met de functie Topwijnen zie je meteen de beste wijnen van elke supermarkt. Super Wijngids kost €5,99. Tip van Thijs en Perry.
 • TVU Player is een applicatie waarmee je gratis naar tv-kanalen kunt kijken. Het werkt via Wi-Fi, maar je zit voorlopig wel aan een beperkt aantal tv-zenders vast: bijvoorbeeld Channel NewsAsia, Sports 2, Sky News (UK), CNBC TV18 (India) en CNN IBN (India). TVU Player is gratis te downloaden uit de App Store. Tip van Jantje.
 • Nog niet eerder genoemd, maar de moeite waard: de applicatie van Moviemeter (gratis). Het laat films, recensies en trailers zien. Je kunt trailers bekijken van films die momenteel in de bioscoop draaien, op tv te zien zijn of te huur zijn in de videotheek. Tip van Niels.

Jailbreak:

 • Via Cydia zijn nu twee applicaties te installeren waarmee je je klok- en weer-icoon kunt voorzien van een animatie. LiveClock geeft de tijd aan in een animatie en bij Weathericon zie je de temperatuur op het icoon afgebeeld. Beide werken zonder Winterboard te installeren. Verkrijgbaar via Cydia. Tip van Jumbo66.
 • iMario wil wel eens een nieuwspost zien over Supreme Preferences. Het is te vinden in de ModMyi repo en in de iFoneguide repo. Bij gebrek aan een eigen jailbroken iPhone: vrijwilligers die er iets over willen schrijven?

Ook leuk:
LogMeIn

 • Op iPhone Hellas is te lezen dat er turn-by-turn navigatie naar de iPhone komt. Deze keer van Sygic Mobile. Wat Sygic gaat laten zien op Mobile World Congress is een werkende navigatie-oplossing voor de iPhone. Leuk, dat kon CoPilot ook al. Nu nog een oplossing die je daadwerkelijk als gebruiker kunt installeren en completer is dan xGPS en G-Map. Tip van Gekko.
 • Manuel had zich ingeschreven voor de betatest van LogMeIn Ignition, kon niet meedoen maar kreeg wel een LogMeIn t-shirt toegestuurd. Na het doorgeven van kledingmaat en adres viel er daadwerkelijk een pakje in de bus. Voor iedereen die ook zo’n shirt wil hebben: je kunt het formulier nog steeds invullen.
 • Er is nu een nieuwe versie van One Million Pixels gemaakt, maar nu met iPod- en iPhone-applicaties en games. Te zien op: Thousandapps.com. Tip van Boaz.
 • Cheapspotter heeft een iPhone-versie van de website gemaakt. Via m.cheapspotter.nl kun je onderweg controleren of een aanbieding die je hebt gezien werkelijk wel zo goedkoop is. De website werkte voorheen alleen via SMS-berichten. Tip van Edward.
 • De Telegraaf heeft de mobiele site aangepast. Via telegraaf.mobi zijn nu grotere letters en een leesbare index te zien. Tip van Eric.
 • Ruud stuurde een linkje of we deze al gezien hadden: de twee iPhone 4G-concepten (1 en 2). Natuurlijk, maar dat leidt meestal tot dit soort reacties, dus die slaan we lekker over. WT, Patrick en Jos stuurde de tip ook in.
 • Idem voor de Casio iPhone-killer (van Paul), de Macbook Wheel (van Supper Phone) en Mozilla Fennec (van Johan).

Ook een leuke tip gezien? Stuur ze ons via het contactformulier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 februari 2009 om 16:32
Categorie
iDevices
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.