Servoy: iPhone-applicaties zonder code te schrijven

Servoy is een hulpmiddel om iPhone-applicaties te maken zonder een regel code te schrijven. Met de voorbeeld-applicatie wordt je al aardig op weg geholpen.

servoyServoy is een nieuwe aanbieder die belooft dat je iPhone-applicaties kunt maken zonder ook maar één regel code te schrijven. De applicaties zien er mooi uit en kunnen gegevens uitwisselen met databases. Het ontwikkeltool geeft ook een preview van je iPhone-creatie. Natuurlijk betekent het niet dat je helemaal zonder kennis aan de slag kunt gaan: “zonder een regel code te schrijven” betekent meestal dat er een point-and-click-interface aanwezig is waarmee je je applicatie bij elkaar kunt klikken. Je kunt tekstvelden, combo boxes, radiobuttons en labels op een scherm zetten, maar zult toch nog wel de koppeling met de database moeten maken en moeten weten hoe een applicatie wordt opgebouwd.

Old-school ontwikkelaars zijn nu hoofdschuddend afgehaakt. Maar wacht: er zitten toch wel wat positieve kanten aan Servoy. Je kunt de Community Edition van Servoy Developer namelijk gratis downloaden en ook het voorbeeldproject is gratis. Als je een kaartenbakapplicatie wilde maken ben je hiermee een flink stuk op weg geholpen. Je geeft aan uit welke database je gegevens wilt tonen in de applicatie, zet een aantal objecten op het formulier en maakt wat navigatie-items aan waarmee je door het formulier kunt navigeren.

Benodigdheden:

Tipgever: Christian

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2009, 14:01
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.