Tip: maak bizarre, vervormde foto’s met je iPhone-camera

De CMOS-sensor in de iPhone blijkt aan de trage kant, waardoor je opmerkelijke vervormingen in foto's kunt maken, door tijdens de sluitertijd je hand te bewegen.

Vervormde Foto WaikikiDe iPhone-camera heeft een bug, waardoor je kunstzinnige foto’s met rare afwijkingen kunt maken, zo ontdekte Wired. De camera in de iPhone gebruikt een CMOS-sensor die als een soort scanner het beeld aftast. Dit is anders dan bij normale camera’s, waarbij de sluiter zich cirkelvormig opent. Nu blijkt de CMOS-scanner van de iPhone wat aan de trage kant te zijn, waardoor een kleine beweging van je hand al een vervorming in de foto teweeg kan brengen. Brian Biggs ontdekte bij een strandfoto die hij op Waikiki maakte (hiernaast afgebeeld) dat er een vreemde vervorming optrad. Sindsdien gebruikt hij de truc om bizarre foto’s met vervormingen te maken.


Vervorming iPhoneVoor succesvolle foto’s moet je buiten in helder zonlicht de foto’s maken omdat een snelle sluitertijd cruciaal is. Hoe meer verlichting, hoe beter. Tijdens het maken van de foto draai je je pols, vlak voordat je op de sluiterknop drukt. Biggs wijst erop dat je het beste met rechte gebouwen en andere grote objecten kunt beginnen: een foto van het Frank Gehry-museum heeft weinig effect, die heeft zelf al een rare afwijking.

Je kunt de truc ook toepassen op bewegende objecten, bijvoorbeeld helicopterwieken of fietswielen.

Via: Wired

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.