Tip: internationale toetsenborden en regioformaten inschakelen in 1.1.2

Met een kleine aanpassing is het mogelijk om in firmware 1.1.2 een aantal internationale toetsenborden en formaten zichtbaar te maken. Ook

Apple iPhone keyboardDat de nerds op Hackintosh ook altijd niet te vertrouwen zijn, bleek gisteren maar weer eens bij het spionage-nieuwtje. Nu is er weer iemand met een tip, die gelukkig weinig kwaad kan aanrichten: het blijkt mogelijk om de internationale toetsenborden en regio-instellingen te activeren op iPhones met firmware 1.1.2. Er zijn toetsenborden beschikbaar voor Nederland, Engeland (ook UK), Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, Italië, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Polen en Portugal. Opvallend is dat een Chinees toetsenbord ontbreekt, terwijl er bij de mobiele operators in China al wel interesse is voor de iPhone.

Om de internationale toetsenborden zichtbaar te maken moet je het bestand iphone.plist aan je Installer-sources toevoegen en vervolgens More Keyboards for 1.1.2 installeren via de categorie Tweaks 1.1.2 in Installer. In de reacties is te lezen dat sommige toetsenborden niet lezen (Zweeds en Noors). Na een restore of upgrade raak je de wijzigingen waarschijnlijk wel weer kwijt.

Verder stuurde Michel ons via het contactformulier de tip, dat in het helpmenu van iTunes 7.5 al een item voor iPhone-help is opgenomen (zie hiernaast). Dat kan volgens Michel een aanwijzing zijn dat de iPhone toch binnenkort naar Nederland komt. Zou kunnen, maar ehm… zou Apple niet gewoon dat menu in alle taalversies van iTunes hebben toegevoegd?

Met dank aan Michel Scheper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2007, 14:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, internationaal, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.