Times: ‘Nieuwe iPhone in juli voor £100’

Volgens de Britse Times gaat Apple in het Verenigd Koninkrijk de iPhone vanaf juli aanbieden voor 100 Britse pond, iets duurder dan de voorspelde 99 euro die in andere Europese landen gaat gelden. De hogere prijs is een gevolg van het meerjarige exclusieve contract met O2 dat Apple aanhoudt.

iphoneDe Times, toch niet de grootste Britse roddelkrant, schrijft dat de volgende generatie iPhone volgende maand al verkrijgbaar kan zijn, voor een prijs van ongeveer £100. Volgens de Times kiest Apple daarmee voor een nieuwe tactiek om de verkoop van iPhones te stimuleren. Ze citeren daarbij de beruchte “source close to the deal”, die de afgelopen tijd regelmatig opduikt als het om wilde voorspellingen gaat. Hij/zij zegt dat het nieuwe model in juli in de winkel kan liggen, kort na de lancering in de VS. Bij de eerste generatie iPhone zat er nog een kloof van meerdere maanden tussen de lancering in de VS en de UK.

UBS-analisten verwachten dat de nieuwe iPhone in Europa ook beschikbaar komt voor een prijs rond de €99. In het Verenigd Koninkrijk, waar O2 een meerjarig exclusief contract heeft voor de iPhone, zou de verkoop wel eens hoger kunnen liggen: £100 komt overeen met €126 volgens de huidige koers.

Volgens de krant verliest Apple z’n grip op de iPhone-markt. Analist Ben Wood van CCS Insight, denkt dat Apple op zoek is naar meer flexibiliteit, ook in prijsstelling. Maar hij kan zich niet voorstellen dat Apple de prijs zomaar loslaat. Het loslaten van de prijs en de exclusiviteit zorgt er wel voor dat Apple haar verkoopdoelstellingen kan halen. Aanvankelijk schijnt het de bedoeling te zijn geweest dat Apple in Europa voor het einde van het jaar 500.000 tot 600.000 iPhones zou verkopen. Eind december bleek dat Orange, O2 en T-Mobile gezamenlijk maar 330.000 stuks hadden verkocht.

Via: Times Online

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2008, 11:35
Categorie Providers
Onderwerpen europa, exclusief, o2, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.