tim-cook-plaatje

Tim Cook spreekt op beveiligingsconferentie van Witte Huis

Apple CEO Tim Cook gaat op vrijdag een toespraak houden tijdens een grote beveiligingsconferentie van het Witte Huis.

Apple CEO Tim Cook gaat aanstaande vrijdag een praatje houden tijdens een grote ‘cybersecurity’-conferentie van het Witte Huis. Het evenement vindt plaats op Stanford University. Mensen uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid komen bij elkaar om te discussiëren hoe het Witte Huis beter kan samenwerken met de private sector, om digitale dreigingen te weerstaan. De verwachting is dat het Witte Huis er ook meteen maatregelen gaat aankondigen.

tim-cook-plaatje

Tim Cook is als vertegenwoordiger van een groot techbedrijf uitgenodigd om te spreken over het voortdurende debat tussen de technologiesector en de handhavende instanties in de VS. Apple botst regelmatig met het Ministerie van Justitie, vanwege de encryptiemaatregelen die zijn genomen in iOS 8. Apple beweert dat niemand toegang heeft tot data op de apparaten, ook niet de NSA en FBI. Zelfs Apple kan geen toegang krijgen tot jouw data, beweert het bedrijf uit Cupertino. De handhavers vinden dat ze daardoor niet in staat zijn om goed onderzoek te doen. Daarbij klonk een tijdje geleden zelfs het dreigement “dat er vanzelf een kind sterft” als overheidsdienaren niet in staat zijn om rond te snuffelen op iPhones en iPads van burgers. Het ministerie wil via een rechtszaak afdwingen dat Apple toch toegang geeft.

Op de conferentie zijn ook tegengeluiden te horen. Zo zal FBI-onderdirecteur Joe Demarest Jr. ook een speech houden, om zijn kant van het dilemma toe te lichten. De FBI wil graag dat de overheid bedrijven dwingt om de data toegankelijk te maken, bijvoorbeeld door een achterdeurtje in te bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2015, 9:01
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.