‘Apple heeft iOS 7.1 gepland voor maart’

iOS 7.1 komt in maart 2014 en bevat voorzover bekend geen grote nieuwe functies. Dat beweren bronnen tegenover 9to5Mac.

iOS 7.1 beta 3 spotlightApple heeft de publieksversie van iOS 7.1 gepland staan voor maart. Dat beweren “betrouwbare bronnen” tegenover 9to5Mac. Aanvankelijk werd er nog rekening mee gehouden dat Apple de eerste grote software-update voor iOS 7 mogelijk al in de loop van deze maand beschikbaar zou stellen. Afgezien van de visuele veranderingen in de voorgaande vijf bètaversies, zou Apple echter geen grote functies achter de hand hebben gehouden.

Apple heeft tot nu toe vooral visuele veranderingen doorgevoerd in de software. Maar verwacht wordt dat de aankomende update ook veel problemen zal verhelpen. Apple beloofde onder meer een oplossing voor de spontane herstarts waar veel iOS 7-gebruikers al sinds het begin door geplaagd worden. Hopelijk verhelpt de update ook de recent aan het licht gekomen bug die Zoek mijn iPhone zonder wachtwoord laat uitschakelen.

Het is inmiddels de derde keer dat er over een release in maart wordt gesproken. In december beweerde Boy Genius Report (BGR) al dat Apple de update volgende maand zou willen vrijgeven en kort nadat de vijfde bèta aan ontwikkelaars werd vrijgegeven schreef de website dit opnieuw. In het verleden wist BGR al vaker de komst van software-updates goed te voorspellen, al zat de site er ook wel eens naast.

Ook lijkt het niet uitgesloten dat Apple de software-update vrijgeeft tijdens of na een groot evenement. In een artikel dat we gisteren publiceerden, keken we al naar een drietal aanwijzingen die erop wijzen dat Apple volgende maand een groot evenement gepland zou kunnen hebben. Een daarvan is de release van iOS 7.1 en de sterker wordende geruchten over een nieuwe Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2014, 9:36
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.