things ios 8 extensie

Things laat iOS 8-extensie zien in video

De takenlijstapp Things gaat ook extensies in iOS 8 gebruiken. In een video is te zien hoe handig dat is: allerlei informatie snel omzetten naar een takenlijst.

things ios 8 extensieDankzij de extensies in iOS 8 kunnen we straks veel makkelijker apps met elkaar laten samenwerken. De takenlijst Things krijgt ook zo’n systeemextensie en de eerste beelden daarvan zijn te zien in een video. Ze volgen daarmee het voorbeeld van 1Password, die al langer met iOS 8-extensies bezig is en daar ook demonstraties van heeft gegeven. Bij 1Password zijn er al ruim 100 apps die worden ondersteund. De iOS 8-extensie van Things zorgt ervoor dat de takenlijst meer toegang heeft tot allerlei andere apps en functies op de iPhone. Je kunt bijvoorbeeld een tekstje op een website markeren en meteen omzetten naar een todo. Of je kunt vanuit een notitie-app meteen taken aanmaken.

add to thingsDe iOS 8-extensie van Things komt beschikbaar zodra versie 2.5 van de app uitkomt (huidige versie: 2.2.5). Tussentijds zal er nog een update 2.3 uitkomen, waarin vooral foutjes zijn opgelost.

In onderstaand filmpje is te zien hoe handig de extensie is. Stel, dat je op een website rondbladert en een lekker recept ziet. Je selecteert het ingrediëntenlijstje en tikt op de deelknop onderin het scherm. Normaal gesproken zie je dan de opties afdrukken, toevoegen aan leeslijst of via e-mail versturen, maar dankzij iOS 8-extensies staat er ook een optie ‘Add to Things’ bij. Eén druk op de knop en het ingrediëntenlijstje van het recept staat als een takenlijst in de Things-app. Makkelijk toch?

Het mooie van deze oplossing is dat je alles kunt doen, zonder de Safari-browser te verlaten. Things is een takenlijstapp van ontwikkelaar Cultured Code, die al meer dan 1 miljoen keer is verkocht. De ontwikkelaars zijn druk bezig met Things 3, een nieuwe versie met een compleet nieuw uiterlijk. Die grote update wordt later dit jaar verwacht.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 10:05
Categorie Apps
Onderwerpen extensie, ios 8, takenlijst, things

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.