The Weather Channel voor iPad krijgt fraai nieuw iOS 7-uiterlijk

iPad weer-app The Weather Channel heeft een nieuw uiterlijk gekregen dat beter aansluit bij iOS 7.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

The Weather Channel voor iPadIn iOS 8 verruilt Apple de weerdata van Yahoo voor die van The Weather Channel. Al verandert er feitelijk niet zo heel veel. The Weather Channel is zeker geen onbekende op het iOS-platform. De van oorsprong Amerikaanse weerdienst heeft al zijn eigen app voor iPhone en iPad. Die laatste werd vandaag vernieuwd. The Weather Channel voor iPad krijgt in versie 4.0 een nieuw ontwerp dat beter aansluit op het ontwerp van iOS 7 met nog meer ruimte voor weerfoto’s.

Het hoofdscherm van de vernieuwde iPad-app toont de actuele temperatuur op je locatie bovenop een fraaie foto die het huidige weertype weerspiegelt. In dat opzicht verschilt de app weinig van Yahoo’s Weer-app voor iOS. Eventueel kun je extra informatie zoals de gevoelstemperatuur (feels like), luchtvochtigheid (humidity) en luchtdruk (pressure) opvragen. Allemaal in het Engels helaas. Meerdere locaties toevoegen doe je met het loepje rechts onderin. Daarna swipe je eenvoudig door de verschillende locaties, net zoals in Yahoo’s weer-app mogelijk is. Die doet dat dan wel weer netjes in het Nederlands én toont een foto die bij de locatie past.

The Weather Channel iPad - voorspelling

De weersvoorspelling vinden we achter de knop Forecast en toont je een tiendaagse weersverwachting voor je huidige locatie. Ook hier zit de extra informatie weer enigszins verstopt. Als je op een dag tikt, zie je die extra info wel. Op welk tijdstip van de dag moet je een paraplu mee en wanneer kan je ‘m beter thuislaten. Kan de korte broek aan of toch maar een lange broek? Op die vragen geeft de app je antwoord met behulp van deze extra informatie. Handig is de Radar-functie waarmee je onder meer de neerslag- en temperatuurverwachting kan inzien. Andere functies zijn weernieuws en -video’s, maar die zijn vooral interessant voor Amerikaanse gebruikers.

Zolang Apple geen standaard weer-app op de iPad aanbiedt, blijft er nog ruimte voor nieuwe weer-apps. Maar The Weather Channel biedt buiten een fraai uiterlijk eigenlijk weinig vernieuwing. De geboden informatie is vergelijkbaar, maar het is waarschijnlijk een kwestie van smaak welke app je liever gebruikt. The Weather Channel toont overigens wel overal reclame prominent in beeld. Yahoo heeft ervoor gekozen om de Weer-app zo clean mogelijk te houden. Reclame vinden we er dus niet in terug. En dat kan voor sommige gebruikers net de doorslag geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:08
Categorie Apps
Onderwerpen weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.