Televisie kijken op je iPhone via iPhoneSpot.nl

Met de nieuwe dienst iPhonespot.nl kun je tv-kijken via je iPhone. De dienst heeft streams van alle populaire programma's, inclusief het NOS Journaal, De Wereld Draait Door en Jiskefet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphonespotiPhonespot.nl is een nieuwe Nederlandse dienst waarmee je altijd en overal de laatste tv-fragmenten kunt bekijken. Mediabureau Yellow Lemon Tree lanceert vandaag een website die geoptimaliseerd is voor de iPhone en waarmee je streams van het NOS Journaal, De Wereld Draait Door, Jiskefet en meer dan honderd andere programma’s kunt bekijken. Een applicatie installeren is niet nodig, want je kunt via de Safari-browser naar de verschillende kanalen kijken. Het werkt via 3G of een Wi-Fi-verbinding.
iPhonespot is een webapplicatie met meer dan honderd mp4-streams, vodcasts en YouTube-kanalen. De hoogtepunten van Uitzending Gemist zijn er te vinden, maar ook streams van Pauw en Witteman, Editie NL, Noorderlicht, Boom Chicago, Autoweek en dergelijke.

Zelfs Eredivisie Live is aanwezig, maar het gaat hierbij niet om echte tv-programma’s maar om fragmenten die ook al op YouTube te vinden zijn. De webapplicatie bevat vier knoppen bovenin het scherm: Home, Genres, Populair en Voeg toe. De laatstgenoemde is bedoeld om iPhoneSpot als webclip op je startscherm te zetten. Via de knop Populair vind je uitzendingen zoals NOS Journaal, Jiskefet, Editie NL en andere die hierboven al zijn genoemd. Ook is er een radiostream van Radio 538 opgenomen.

Het lijkt er op het eerste gezicht op, dat de makers van iPhoneSpot.nl geen specifieke afspraken met programmamakers of tv-zenders hebben gemaakt, maar de content die op zich al op internet of in iTunes aanwezig is op een toegankelijke manier presenteren. De filmpjes van Editie NL zijn bijvoorbeeld gewoon in iTunes te vinden. Van écht live televisiekijken is nog geen sprake, maar met iPhoneSpot.nl komt een Uitzending Gemist-achtige oplossing voor de iPhone wel weer een stapje dichterbij.

Meer info: iphonespot.nl
Tv-kijken op je iPhone: iphonespot.nl/tv

iPhonespot   iPhonespot   iPhonespot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:14
Categorie Apps
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.