Amerikaanse Congres heeft voorlopig nog geen iPhone-plannen

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is voorlopig niet van plan om op iPhones over te stappen. Er zijn teveel obstakels en de iPhone mist essentiële functies, die de BlackBerry wel heeft.

Capitol Hill, Washington DCEen paar dagen geleden verscheen een bericht dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden plannen had om op de iPhone over te stappen. Dat leverde mooie koppen op, zoals bij Gizmodo: Your Tax Dollars At Work: iPhones for Congress. Zoals wel vaker in dit soort gevallen gaat het om vaag omlijnde plannen en misverstanden, die ontstonden nadat een artikel zinspeelde op de eventuele mogelijkheid dat congresleden hun Blackberry’s zouden willen omruilen voor een iPhone. De Chief Administrative Office (CAO) was al bezig met een test.

Toen het verhaal naar buiten kwam bleek dat het grootste obstakel de niet-compatibele BlackBerry Enterprise Server zou zijn, die het congres op dit moment in gebruik heeft. Om over te stappen zouden andere servers aangeschaft moeten worden en de CAO wilde zeker weten dat het werkt voordat de investering werd gedaan. Jeff Ventura, woordvoerder van de CAO, zegt nu dat er weinig kans is dat de iPhone dé standaard wordt. Als er veel vraag is zullen ze kijken wat ze kunnen doen. Het probleem is volgens Ventura niet de server, maar het feit dat er behoorlijk veel testwerk nodig is bijvoorbeeld de beveiliging te kunnen garanderen.

Op dit moment worden meer dan 8.000 BlackBerry’s gebruikt door de congresleden en hun entourage, met name de BlackBerry Pearl. Volgens Ventura mist de iPhone ook nog functies die op de BlackBerry wel aanwezig zijn. Prijs zou ook nog een probleem zijn: RIM geeft flinke kortingen aan het congres en de overheid wil in deze moeilijke tijden geen gezeur over het verspillen van belastinggeld aan nieuwe technologie.

Via: MacNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2008, 16:22
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.