Telegraaf op Zondag komt terug in Telegraaf iPad-app

De papieren Telegraaf op Zondag verdween 5 jaar geleden, maar is vanaf april weer terug als digitale krant, te lezen in De Telegraaf krant app.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

telegraafDe papieren editie van De Telegraaf op Zondag is al vijf jaar verdwenen, maar vanaf april zal de zondagskrant herrijzen als digitale versie in de De Telegraaf krant-applicatie. De herinvoering van De Telegraaf op Zondag is een experiment dat in ieder geval zal duren tot en met zondag 13 juli, de finaledag van het WK Voetbal. Daarnaast maakte De Telegraaf bekend dat ze op termijn ook een digitale avondeditie zullen gaan maken. De normale doordeweekse digitale edities zullen bovendien binnenkort al om 23.00 uur online worden gezet in plaats van de volgende ochtend. Deze vernieuwingen werden door hoofdredacteur Sjuul Paradijs bekend gemaakt op de website van de krant.


telegraaf op zondagDe digitale Telegraaf op Zondag markeert volgens Paradijs de start van een vernieuwingsslag bij zijn krant. De papieren zondagskrant, met daarin uitgebreide katernen voor sport en entertainment, verdween destijds vanwege te hoge druk- en bezorgkosten. Vanaf april kunnen abonnees de krant dus weer iedere zondag lezen, ditmaal via het scherm.

Wat betreft de twee andere aangekondigde vernieuwingen: De Telegraaf wil op korte termijn al de krant vanaf 23:00 uur aanbieden, maar de digitale avondedities zullen pas in een later stadium verschijnen.

Voor abonnees die de krant nog steeds graag op papier lezen is er nog meer nieuws, want vanaf het vierde kwartaal van 2014 stapt De Telegraaf over op tabloid-formaat. De Telegraaf is het laatste Nederlandse dagblad dat nog op broadsheet verschijnt.

De krantenapplicatie van De Telegraaf wordt in het stuk van de hoofdredacteur populair genoemd, maar de app krijgt al lange tijd negatieve beoordelingen. Veel mensen klagen over bugs, crashes en het feit dat de nieuwe krant vaak niet verschijnt. De nieuwste versie van de applicatie heeft een gemiddelde score van twee sterren in de App Store. Hopelijk krijgt de applicatie zelf ook wat extra aandacht in de aangekondigde vernieuwingsslag. In de app kost een losse iPhone-editie €0,89, op de iPad betaal je €1,79 voor een losse krant.

Downloaden: De Telegraaf krant (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 23:38
Onderwerpen
,
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.