Adobe Reader voor iOS vernieuwd met fris iOS 7-uiterlijk

Adobe Reader is vernieuwd met een iOS 7-uiterlijk, handige bewerkingsfuncties voor bestanden en tekstselectie voor afzonderlijke tekens.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Adobe Reader iOS 7 menuAdobe Reader voor iPhone en iPad heeft een grote update gekregen. De belangrijkste vernieuwing is een nieuwe gebruikersinterface die beter aansluit op iOS 7. Adobe heeft hierin afscheid genomen van de donkere interface-elementen uit voorgaande versies van de app. In plaats daarvan is er gekozen voor een nieuw kleurenschema met lichtgrijs en lichtrood als de belangrijkste kleuren. Door het gebruik van de lichte kleuren oogt de applicatie ook rustiger en frisser dan het voorheen zwarte uiterlijk. Andere vernieuwingen zijn een nieuw menu, betere sortering van bestanden en slimmere tekstselectie.

Op de iPhone maakt de applicatie nu gebruik van een schuifmenu om toegang te krijgen tot de belangrijkste menu-opties, waaronder documenten, Acrobat.com en de camera naar PDF-functie. Op de iPad is gekozen voor een soortgelijke benadering, maar dan is het menu in zowel portret- als landschapsweergave altijd zichtbaar. Ook de pictogrammen in de gehele app zijn opnieuw vormgegeven. Daardoor is het soms wel even zoeken welke pictogram ook alweer voor welke functie bedoeld is. Dat is misschien ook de reden dat de online helpfunctie nu in de app zelf is geïntegreerd. Alleen het app-icoon is ongewijzigd gebleven.

Adobe Reader vernieuwd voor iOS 7Adobe Reader vernieuwd voor iOS 7

Ook is de manier aangepast waarop bestanden gesorteerd worden. Voortaan worden meest recente bekeken documenten bovenaan weergegeven. Deze zijn bovendien makkelijker toegankelijk via het vernieuwde menu. Het bewerken van bestanden is na de laatste update ook verder verbeterd. Het is nu mogelijk om op één bestand bewerkingen uit te voeren zonder dat je het bestand hoeft te openen. Voortaan opent een veegbeweging van rechts naar links een klein menu waarmee je bestanden kunt exporteren, e-mailen, hernoemen en zelfs verwijderen.

Een andere vernieuwing in deze update vinden we terug in de functie tekstselectie. Die is verder verbeterd en maakt het nu mogelijk om afzonderlijke tekens te selecteren in plaats van alleen hele woorden. Dit is vooral handig als je Adobe Reader gebruikt om tekst te markeren in een document waar met meerdere mensen aan wordt gewerkt. Tot slot heeft Adobe de eigen diensten beter in de app geïntegreerd. Abonnementen om PDF’s te maken of naar Word/Excel te exporteren kunnen vanaf nu in de app zelf aangeschaft worden.

Downloaden: Adobe Reader (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:38
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.